Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Diadalittas magyar nyilatkozatok a történelmi siker után

Sebestyén Ervin 2022. június 15., 13:25

A magyar labdarúgó-válogatott kedden 4–0-ra nyert Anglia vendégeként a Nemzetek Ligájában, ami azt jelenti, hogy kapott gól nélkül sikerült oda-vissza legyőzni őket. A mérkőzés után mindenki elégedetten és önkívületi állapotban nyilatkozott.

Diadalittas magyar nyilatkozatok a történelmi siker után
Ünnepelhetett a magyar labdarúgó-válogatott, Angliában is sikerült győzniük Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

Korábban még sosem győzött Magyarország Angliában tétmeccsen, ez volt az első alkalom.

„Csányi Sándor elnök úrnak és Orbán Viktor miniszterelnök úrnak is azt mondtam a kinevezésem után, hogy szeretnék nyomot hagyni a magyar futballban. Azt hiszem, ez most megtörtént. Előbb-utóbb mindenkit elér a halál, ez az egyetlen demokratikus dolog a világban. Bízom benne, hogy ez nálam minél később jön el, viszont abban biztos vagyok, hogy amikor eljön ez a pillanat, akkor utána a stadionokban egy perces néma csenddel emlékeznek majd rám. Ez is nagy eredmény számomra” – nyilatkozta Marco Rossi, a magyarok szövetségi kapitánya.

Az olasz szakember elmondta, hogy a teljes csapat hatalmasat küzdött, mindenki rengeteg áldozatot hozott, de megérte. Beismerte, hogy többször is szerencséjük volt a találkozó során, de kiegészítette azzal, hogy anélkül nem is lehet megnyerni egy ilyen megmérettetést.

Természetesen két lábbal a földön maradunk, akkor is, ha úgy szereztünk négy meccsen hét pontot, hogy kétszer játszottunk Angliával. Senki sem számított arra, hogy négy meccs után vezetjük a csoportot, úgyhogy a játékosaim, a stábom, és egész Magyarország miatt nagyon boldog vagyok

– folytatta Rossi.

Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

A magyar szövetségi kapitány szerint még a játékosok sem fogták fel, hogy mit is jelent ez a siker, azonban továbbra is keményen kell dolgozniuk, mivel még két nagyon nehéz összecsapás vár rájuk.

„Magyarország az utóbbi években nem volt azon a szinten mint a dicső múltban, még most sincs, viszont egy olyan országról beszélünk, ahol imádják a sportot. Nemcsak a labdarúgást, hanem nagyon sok más sportágat is, és örülök, hogy most adhattunk valamit a magyar szurkolóknak. Hogy mikor éreztem biztosnak a győzelmet? Egy perccel a vége előtt már sejtettem, hogy innen nem tudjuk elveszíteni. Nagy ünneplés viszont nem lesz, a játékosok az öltözőben énekeltek néhány magyar dalt, én pedig szerda este a Red Hot Chili Peppers koncerten lazítok majd”

Az angolok elleni siker után megszólalt Szalai Ádám is, aki ezúttal is nagyon kemény mezőnymunkát végzett.

„A győzelmünk már az első percben eldőlt, azután, hogy a magyar közönség nem ült föl a provokációnak, ami a himnuszunk alatt elhangzott. Ez maximális tiszteletet érdemel. Kizárták, velünk foglalkoztak, meg is lett az eredménye! Le a kalappal a szurkolók előtt” – mondta a csapatkapitány.

Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

Itt vagyok 12-13 éve a válogatottnál és kijelenthetem, hogy amit ez a csapat Marco óta művel, az egyedülálló. Ha megnézzük, a keretet nem világklasszisok alkotják, mint az angol, német, vagy egy olasz keretet, akkor egészen elképesztő, milyen csapat alakult ki.

A történelmi sikernek köszönhetően Magyarország a Nemzetek Ligája A divíziójának 3. csoportját 7 ponttal vezeti, egy egységgel a németek, kettővel az olaszok előtt. Két fordulóval a vége előtt minden esélyük megvan arra, hogy megtartsák ezt a helyezésüket.

Legközelebb Németország otthonában játszanak, szeptember 23-án.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.