Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Csíkszeredában járt Selymes Tibor

Dobos László 2022. szeptember 23., 23:29

A Știința Miroslava vezetőedzőjeként pénteken Csíkszeredában járt Selymes Tibor. Az egykori kiváló labdarúgó által felkészített csapat 1–0-ás vereséget szenvedett az FK Csíkszereda fiataljaitól.

Csíkszeredában járt Selymes Tibor
Galérianézet
Selymes Tibor vezetőedzőként utazott Csíkszeredába Fotó: Pinti Attila

Mérkőzés után a két csapat vezetőedzőjét kérdeztük. Képletesen szólva két székelyföldi edző párharca volt, a csíkiakat az udvarhelyszéki Demény Norbert készíti fel, a moldvai gárda edzője pedig a háromszéki Selymes Tibor.

Demény Norbert, az FK Csíkszereda ificsapatának edzője nagyon boldog volt, szerinte a felnőttek között aratott első győzelem mérföldkő a csapat történetében.

Fotó: Pinti Attila

„Nagyon fontos győzelem, a legtöbb játékosomnak ez az első győzelme a felnőttek között. Volt eddig két hazai döntetlenünk, s most megszületett a várva várt győzelem. Megtapasztalhatták, hogy meg van bennük az az összetartás, az a futball, ami feljogosította őket, hogy ha akár 1–0–ra is, de le tudták győzni a Miroslava együttesét.

A két csapat közötti dinamika kimutatkozott a meccs végére, egyértelmű volt, hogy a hosszú út ellenfelünk erejéből kivett, azért úgy gondoltam, és arra is készültünk, hogy dinamikusabban álljunk fel a második félidőre, ez az erőviszonyokat a javunkra tudta billenteni. Örömömre szolgál ilyen neves emberrel együtt lenni a futballpályáén, mint Selymes Tibor – ha partnerként, ha ellenfélként. Tiszteljük és nagyra becsüljük Selymes Tibit, aki futballistaként nagy dolgokat tett le annak idején az asztalra”

– nyilatkozta Demény.

Fotó: Pinti Attila

Selymes Tibor, a Știința Miroslava vezetőedzője elmondta, hogy számukra nagyon nehéz volt, hiszen reggel 9 órakor indultak Iași megyéből és csak hat óra utazás után érkeztek a meccs előtt Csíkszeredába.

„Ennyi utazás után nagyon nehéz futballozni, de ameddig tudtuk, addig csináltuk, úgyhogy ez van … Gratulálunk az FK Csíkszeredának a győzelemhez. Gratulálok ahhoz, amit itt megvalósítottak, a sportbázisért, és mindenért. Az itteni, a csíkszeredai eset példa kell legyen mindenki számára arra, hogyan kell felépíteni és működtetni egy futballakadémiát” – mesélte el Selymes.

A balánbányai születésű, de gyermekkorát Kézdivásárhelyen töltő, 46–szoros román válogatott Selymes Tibor elmondta, hogy rég, nagyon rég járt Csíkszeredában. Most átvette a Miroslavát, de amint hangsúlyozta, nagyon nehéz eredményeket elérni, dolgozni az ottani körülmények között.

Fotó: Pinti Attila

„A fiúknak 300 és 1000 lej közötti a fizetésük, azért a pénzért nehéz jó kvalitású játékosokat találni” – emelte ki Selymes, akitől megtudtuk, hogy tartja a kapcsolatot a „román aranycsapat” tagjaival, „de csak tartogatjuk!” fűzte hozzá.

Részt vett az 1994-es focivébén

Selymes Tibor 1970. május 14-én született Balánbányán. Kézdivásárhelyen kezdett futballozni, de ifiként Brassóba került, ott mutatkozott be a román élvonalban, 17 évesen. Három évig a Brassói FC, majd újabb három évig a Bukaresti Dinamo játékosa volt, ezt követően Belgiumba igazolt, ahol több csapatban is megfordult. 1996 és 2000 között az RSC Anderlecht és Standard Liége meghatározó játékosa volt. Innen Magyarországra szerződött, ahol előbb a Haladásban, később pedig Debrecenben szerepelt. Pályafutását Cipruson fejezte be az AEL Limassol színeiben.

Fotó: Pinti Attila

Selymes Tibor 46-szoros román felnőtt válogatott, tagja volt a "román aranycsapat"-nak az 1994–ben az Egyesült Államokban rendezett világbajnokságon. 2005-től edzősködik.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.