Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Csak egy pillanatig reménykedett, búcsúzott a Sepsi OSK

Józsa Csongor 2022. augusztus 11., 21:58

Jól kezdte a svédországi meccsét a háromszéki alakulat. Akárcsak az odavágón, nyert a Djurgarden, a piros-fehérek kiestek a Konferencia Ligából.

Csak egy pillanatig reménykedett, búcsúzott a Sepsi OSK
Asoróra nem volt ellenszer, ezúttal is kettőt lőtt Fotó: Pinti Attila

Egy héttel ezelőtt a skandinávok 3–1-re diadalmaskodtak idegenben a labdarúgó Konferencia Liga harmadik selejtezőkörének első meccsén, így az előny tudatában nyugodtabban vághattak neki a csütörtök esti visszavágónak. Az elejét alaposan megnyomta Cristiano Bergodi együttese, Bărbuț már a 2. percben próbára tette a kapust. Túloldalt is összehozott egy remek helyeztet a házigazda, egy beívelésről kicsivel lemaradt a csatár.

A 8. percben meg is szerezte a hőn áhított találatot a Sepsi OSK, az oldalvonalhoz közel, huszonkét méterről elvégzett szabadrúgást Matei tekerte középre, az ötös területére, társai közül senki sem ért belé, a kapus előtt megpattant a játékszer, a kapufáról pedig befelé pattant (0–1).

Gyorsan jött a válasz, kissé elaludt a védelem, egy hosszú beívelést középre passzoltak, jól érkezett Findell, tízről a bal alsóba lőtt (1–1).

Sőt, a 23. percben a Djurgardens átvette a vezetést, szögletet követően Asoro közelről bólintott a hálóba (2–1).

A svédek akarata érvényesült a folytatásban, sokkal erőteljesebb, gyorsabb focit mutattak.

A második felvonásban érződött, hogy mindkét gárda tudatában volt, hogy ez a párharc lefutott, így csendesen csordogált a játék, pár kisebb helyzetet azért összehoztak a felek.

A 71. percben Mitrea felszabadítás helyett Asoronak ajándékozta a játékszert a tizenhatoson belül, a hazaiak gólvágója, köszönte szépen, kilőtte a jobb alsót, így a két találkozón négy találatot jegyzett (3–1).

Megérdemelten jutott tovább ebből a párharcból a skandináv klub, mindkét találkozóját 3–1-re nyerve.

Összességében a sepsiszentgyörgyieknek nincs miért szégyenkezniük, a második évadjukban a nemzetközi porondon egy körrel többet teljesítettek, a folytatásban a hazai kiírásokra összpontosíthatnak.

Labdarúgó Konferencia Liga, harmadik selejtezőkör, visszavágó:

Djugardens IF–Sepsiszentgyörgyi Sepsi OSK 3–1 (2–1).
Gólszerzők: Hampus Finndell (12.), Joel Asoro (23., 71.), illetve Cosmin Matei (8.).
Összesítésben: 6–2.
Tele2 Arena, Stockholm, vezette: Stegemann (német).
Djurgardens: Zetterstrom – Johansson (Lofgren, 76.), Hien, Ekdal, Bengtsson – Finndell (Danielson, 46.), Schuller (Banda, 28.), Eriksson – Asoro, Edvardsen (Wikheim, 63.), Radetinac (Doumbouya, 76.). Edző: Kim Bergstrand.
Sepsi: Niczuly – Dimitrov (Ciobotariu, 88.), Ninaj, Mitrea, Ispas – Aganovic, Păun, Matei – Damașcan (Rodriguez, 62.), Rondon (Tudorie, 72.), Bărbuț (Achahbar, 72.). Edző: Cristiano Bergodi.
Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.