Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Corbu és Bumba honosításáról is beszélt Marco Rossi

Sebestyén Ervin 2022. július 26., 13:51 utolsó módosítás: 2022. július 26., 14:15

A múlt héten Erdélybe látogatott a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya, Marco Rossi. Az olasz szakemberrel a Tusványoson lehetett találkozni, azonban interjút adott egy romániai sportlapnak is.

Corbu és Bumba honosításáról is beszélt Marco Rossi
Marco Rossi ott volt Tusványoson Fotó: Pinti Attila

A Nemzeti Sport kedd délelőtt hívta fel a figyelmet Marco Rossi interjújára, amit a Gazeta Sporturilor sportlapnak adott. Korábbi edzőiről, jelenlegi helyzetéről is beszélt, valamint kifejtette véleményét Corbu és Bumba honosításáról is.

Az 57 éves olasz elmondta, hogy Mircea Lucescu egészen kivételes edző, rá és Marcelo Bielsára mindig is felnézett és ez így is marad.

Mircea a világ legkiválóbb edzői között van, hihetetlenül hosszú és sikerekkel teli karrierrel. Olyan edző, aki mindig fejleszteni tudta a játékosait és a csapatai játékát”

– mondta Marco Rossi.

Ezt követően azt is elárulta, hogy valaki sikeres legyen egy másik ország szövetségi kapitányaként, elsősorban a tiszteletet kell kiharcolnia.

„Tökéletesen ismerni kell a bajnokság csapatainak szintjét, látni kell minden mérkőzést, megismerni a játékosokat és minden tudásomat beleadni” – véli a magyar kapitány.

A magyar élvonalban szereplő romániai játékosok, Claudiu Bumba (Mol Fehérvár) és a csángó Marius Corbu (Puskás Akadémia) honosítása korábban is téma volt, ezzel kapcsolatban elmondta, hogy a játékosok szándéka az elsődleges, csak azt követően lehet egyáltalán megvizsgálni, teljesítik-e a szabályokban rögzített feltételeket, hogy a magyar válogatottban szerepeljenek.

„Mindketten nagyon technikás labdarúgók. Bumba remekelt a Kisvárdánál és most elment a Mol Vidihez, míg Corbu remekül elboldogul a Puskás Akadémiánál. Mindketten abszolút érdekes játékosok, de más szempontokat is figyelembe kell venni” – vélekedett Rossi, aki azt is hozzátette, hogy a román futballistákat kevésbé ismeri, ugyanis régen nem találkozott a két válogatott, így nem elemezte a román csapatot. Csupán Hagi fiát, a Rangersben futballozó Ianist ismeri.

A Tusványoson részletesebben beszélt a magyar válogatottról és az ott folytatott munkájáról, kiderült az is, hogy sokáig tervez a nemzeti csapat kispadján.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.