Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Corbu nem mondott nemet, a román ifjúsági együttesben mutatkozhat be

Székely Sport 2022. szeptember 17., 12:48 utolsó módosítás: 2022. szeptember 17., 15:10

A múlt héten még a román felnőtt labdarúgó-válogatott külföldön szereplő játékosainak bővített keretében kapott helyet Marius Corbu. A Székelyföld Labdarúgó Akadémiánál nevelkedett középpályás a szűk keretbe már nem fért be, ehelyett azonban az U21-es együttesben mutatkozhat be a címeres mezben.

Corbu nem mondott nemet, a román ifjúsági együttesben mutatkozhat be
Marius Corbu: ha nem használom ki a lehetőségeket, akkor lehet, hogy rosszul járok Fotó: Facebook/Puskás Akadémia

A magyar élvonalban a Puskás Akadémiánál 2020 óta játszó és egyre inkább meghatározó játékossá vált Marius Corbu elfogadta a román válogatott meghívóját. A 20 éves labdarúgónak így lehetősége van pályára lépni az U21-es korosztályú együttesben, amely szeptember végén két hazai barátságos mérkőzést játszik.

A csángói származású labdarúgó az M1 csatornának adott nyilatkozatában elmondta, szeretett volna ugyan magyar válogatott lenni, de a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség szabálya szerint ez három évig még nem lehetett volna lehetséges. Mivel nagyapja, édesapja és ő maga is Magyarországon kívül született, így legalább 5 évet kellett volna egyhuzamban Magyarországon játszania ahhoz, hogy a magyar nemzeti csapatban szerepelhessen, ebből pedig eddig csak kettő telt le.

Corbu elárulta, megkereste a magyar válogatott stábja, szerettek volna együtt dolgozni vele és megpróbáltak mindent azért, hogy ez lehetséges legyen, de sajnos nem sikerült. „Ez egy nagyon nehéz helyzet, de örülök is, mert ez azt jelenti, valamit jól csinálok. Nagyon fiatal vagyok, a fociban egyik napról a másikra megváltozhat minden, ha nem használom ki a lehetőségeket, akkor lehet, hogy rosszul járok” – magyarázta a döntését.

Az Emil Săndoi szövetségi kapitány által irányított román U21-es válogatott folytatja a felkészülést a 2023-as részben hazai rendezésű Európa-bajnokságra, amelynek a másik házigazda Grúzia mellett automatikusan résztvevője, így a selejtezők ideje alatt edzőmeccseken lép pályára. Románia előbb szeptember 23-án 18 órától Spanyolországgal, majd 27-én szintén 18-tól a Hollandiával találkozik, mindkét összecsapás – amelyet a TVR 1 élőben közvetít – helyszíne a Kolozsvár Aréna.

Az FK Csíkszereda kapusa is a keretben

Változás történt szombaton a válogatott keretében, az FC Voluntari kapusa, Mihai Popa egészségügyi gondok miatt nem csatlakozik az együtteshez, a helyére Gyenge Szilárdot, az FK Csíkszereda kapusát hívták be.

A Sepsiszentgyörgyi Sepsi OSK-t a két hátvéd, Andres Dumitrescu és Rareș Ispas képviselik.
A román U21-es korosztályú labdarúgó-válogatott kerete

Kapusok: Robert Popa (U Craiova 1948), Hindrich Ottó (Kisvárda), Gyenge Szilárd (FK Csíkszereda).
Hátvédek: Andres Dumitrescu (Sepsi OSK), Andrei Coubiș (AC Milan), Bogdan Racovițan (Rakow, Lengyelország), Victor Dican (FC Botoșani), Radu Drăgușin (Genoa), Vladimir Screciu (Universitatea Craiova), Valentin Țicu (Petrolul), Rareș Ispas (Sepsi OSK).
Középpályások: Mihai Lixandru (CS Mioveni), Vlad Pop (CS Mioveni), Constantin Grameni (Farul), David Miculescu (FCSB), Antonio Sefer (Rapid), Alexandru Ișfan (FC Argeș), Octavian Popescu (FCSB), Alexi Pitu (Farul), Claudiu Petrila (Kolozsvári CFR), Damian Isac (UTA), Marius Corbu (Puskás Akadémia).
Támadók: Jovan Marković (Universitatea Craiova), Daniel Birligea (Kolozsvári CFR), Louis Munteanu (Farul).
Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.