Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Budapest rendezheti a Bajnokok Ligája döntőjét, Bukarest EL-finálénak adna otthont

MTI 2023. július 18., 16:46

Az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) ismertette a 2026-os és 2027-es európai kupadöntők pályázóit. A szűk listán Magyarország és Románia is megtalálható, a magyar főváros a Bajnokok Ligája, a román az Európa Liga fináléját rendezné meg.

Budapest rendezheti a Bajnokok Ligája döntőjét, Bukarest EL-finálénak adna otthont
A Puskás Arénában játszhatnak a BL-győzelemért a kontinens legjobb klubjai Fotó: Kocsis Károly

Az UEFA honlapján arról adott tájékoztatást, hogy Magyarország az idén az Európa-liga fináléjának otthont adó Puskás Arénával pályázik a BL-döntőre, míg Olaszország a milánói San Siróval.

A két kandidáló egyúttal azt is jelentheti, Budapestnek nagyon jó esélye van arra, hogy három vagy négy év múlva megrendezze a világ legrangosabb klubsorozatának döntőjét.

Az UEFA arról is beszámolt, hogy a női BL-döntő vendégül látására Németország, Norvégia és Skócia jelentkezett, az Európa-liga döntőjét pedig Németország, Románia, Skócia és Törökország, míg a Konferencia-ligáét Németország, Izrael, Norvégia, Skócia, Svájc és Törökország szeretné megrendezni 2026-ban vagy 2027-ben.

Az UEFA tagszövetségeinek hétfőig kellett jelezniük érdeklődésüket az egyes eseményekre, de ez még nem jelent hivatalos pályázást, azokat február 24-ig kell benyújtani, majd

az UEFA végrehajtó bizottsága jövő májusban dönt a nyolc döntő helyszínéről.

A jövő évi BL-döntőt a londoni Wembley Stadionban rendezik, míg két év múlva a müncheni Allianz Arénában avatnak bajnokot. Az EL-finálénak 2024-ben Dublin, 2025-ben Bilbao ad otthont.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.