Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Búcsúzott a francia élvonaltól Bölöni és a Metz

Horváth Bálint Ottó 2024. június 02., 23:15 utolsó módosítás: 2024. június 02., 23:19

Nem sikerült benntartania az FC Metz csapatát a francia élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban a marosvásárhelyi vezetőedzőnek, miután elveszítették a Saint-Étienne elleni osztályozós párharcot.

Búcsúzott a francia élvonaltól Bölöni és a Metz
Alig egy szezon után máris kiestek a Ligue 1-ból Fotó: Facebook/FC Metz

Bölöni László együttese vasárnap hazai pályán közel telt ház előtt játszotta a visszavágót, amelynek hátrányból vágott neki, miután a csütörtöki idegenbeli első mérkőzésen 2–1-es vereséget szenvedtek.

Nagyon rosszul indult az összecsapás számukra, hiszen már a hatodik percben emberhátrányba kerültek, a fiatal támadó, Diallo durva belépőért piros lapot kapott.

A kiállítás ellenére viszont a Metz játszott veszélyesebben, és a 17. percben megszerezte a vezetést Camara góljával, majd az első félidő közepén Mikautadze büntetőből kettőre növelte az előnyt.

Tíz perccel később azonban a vendégek szöglet után szépítettek Petrot révén, és a szünetben 2–1 volt az eredmény, azaz összesítésben döntetlenre álltak a felek.

Fotó: Facebook/FC Metz

A második játékrészben a Saint-Étienne ugyan belőtte az egyenlítő gólt, ám ezt a kapussal szembeni szabálytalanság miatt érvénytelenítették. A rendes játékidő végéig viszont nem tudták nyomás alá helyezni a Metz kapuját, Bölöni László játékosai kiválóan védekeztek, így nem esett találat, és következhetett a hosszabbítás. A kétszer tizenöt perc alatt is folytatódott az öldöklő küzdelem, és sokáig úgy tűnt, hogy nem tudnak dűlőre jutni a csapatok,

mígnem a 117. percben a Saint-Étienne remek támadást vitt végig, és Nade góljával eldöntötte a párharcot, ezzel feljutott a Ligue 1-ba.

Bölöni László tavaly nagy sikert ért el az FC Metz kispadján, hiszen feljuttatta a klubot az élvonalba, ahol azonban osztályozóra kényszerültek, ennek elbukásával pedig alig egy szezon után máris kiestek a legjobbak mezőnyéből, így kérdésessé vált a marosvásárhelyi szakvezető maradása az együttes élén.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.