Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Böröcz Bettina örül, hogy újra kezdő volt, de csalódott az elveszített kupadöntő miatt

Dobos László 2024. június 13., 13:23 utolsó módosítás: 2024. június 13., 13:24

Története legjobb teljesítményével a bajnokságban bronzérmes lett az FK Csíkszereda női labdarúgó együttese, a Román Kupában pedig a fináléig jutott. A döntőben a csíkiaknál Böröcz Bettina kezdett a kapuban, ő mesélt a tapasztalatairól, érzéseiről.

Böröcz Bettina örül, hogy újra kezdő volt, de csalódott az elveszített kupadöntő miatt
Böröcz Bettina (középen, sárgában) kezdő volt Román Kupa döntőn Fotó: FK Csíkszereda

Teljesítette bajnoki célkitűzését az FK Csíkszereda a női labdarúgó Szuperligában, ahol bronzérmes lett a Konstancai Farul és a Kolozsvári U mögött. A kupadöntőben a rendes játékidőben 1–1 volt az állás a Kolozsvár ellen, a 2x15 perces hosszabbításban két csíki játékost is kiállítottak (mindkét esetben a második sárga lapért), a kolozsváriak pedig 3–1-re nyerték a finálét. Böröcz Bettina az FK Csíkszereda kapusa nyilatkozott.

– Furcsa szezonon van túl, sérülés miatt hosszú ideig be sem mutatkozhatott, aztán a szezon vége felé egyre több lehetőséget kapott. Hogy élte át ezt a fél évet, amelyben már kapuba is állhatott?
– Egy komoly sérülés, keresztszalag-szakadás után tértem vissza. Szerencsére volt egy nagyon jó felkészülésem, aztán amikor esély adódott, igyekeztem a legjobban teljesíteni annak érdekében, hogy bekerüljek a kapuba. Nyilván nagyon jó érzés volt hiszen nyolc hónapot töltöttem rehabilitációban. Nagyon vártam, hogy újra be tudjak állni a kapuba.

Böröcz Bettina alig 22 éves, de már gazdag tapasztalttal rendelkezik. Szerepelt a magyar élvonalban, többek között a Ferencvárosnál, és tagja volt a korosztályos magyar válogatottaknak Fotó: FK Csíkszereda

– És milyen volt újra a pályán lenni?
– Jó érzés volt, nagyon jó érzés. Nyilván vissza kell szokni, hirtelen még nem jönnek olyan gyorsan a döntések mint a sérülés előtt jöttek. Fel kell venni újra a ritmust, meg kell megint szokni.

– A sérülése most már a múlté. Teljes értékű munkát végezhet?
– Úgy érzem, hogy a sérülés száz százalékosan a múlté. Egyáltalán nem féltem a lábam, szóval innen már csak előre.

Fotó: FK Csíkszereda

– A kupadöntőben kezdő volt, remek védéseket mutatott be. Milyen volt a finálé, és mennyire csalódott az ezüstérem miatt?
– Csalódottság nyilván van, hiszen a cél a kupagyőzelem volt, de úgy érzem, hogy jól álltuk a sarat a lányokkal. Sikerült az elején megakadályozni a kolozsváriakat, helyzeteket dolgoztunk ki. Az más kérdés, hogy sajnos nem sikerült kihasználni azokat. Úgy érzem, hogy hajtottunk, küzdöttünk egymásért. Jövőre remélem sikeresebbek leszünk.

– Mi következik?
– Egy kis nyaralás, egy kis pihenés, aztán edzés és felkészülés.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.