Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Bergodi: nem könnyű a játékosoknak, hogy nincs egy pontos célkitűzésünk

Horváth Bálint Ottó 2023. április 21., 10:47 utolsó módosítás: 2023. április 21., 10:48

Hazai pályán zárja a labdarúgó Szuperliga felsőházi rájátszásának odavágóit a hatodik helyen álló Sepsiszentgyörgyi Sepsi OSK, pénteken 20 óra 30 perctől a negyedik helyezett, a bajnokság megnyerésére még esélyes Universitatea Craiovát fogadja.

Bergodi: nem könnyű a játékosoknak, hogy nincs egy pontos célkitűzésünk
Cristiano Bergodi közölte, csapata bebizonyította, hogy a rájátszásban bármelyik ellenfélnek gondot tud okozni Fotó: Pinti Attila

A találkozót megelőzően a két csapat között nyolc pont a különbség a tabellán, eddig a Sepsi OSK három, az Universitatea öt pontot gyűjtött a rájátszásban. Az előző fordulóban a sepsiszentgyörgyiek a playoffban a leggyengébb meccsüket játszották, sok hibát elkövetve 2–1-re veszítettek a Kolozsvári CFR otthonában, míg a craiovaiak emberelőnyüket kihasználva 3–1-re nyertek a Bukaresti Rapid ellen, ezzel megszerezték az első győzelmüket a legjobb hat között.

A mérkőzést felvezető sajtótájékoztatón Cristiano Bergodi, a Sepsi OSK vezetőedzője közölte, csapata bebizonyította, hogy a rájátszásban bármelyik ellenfélnek gondot tud okozni. „Nem csinálunk tragédiát a CFR elleni meccs miatt, fontos mérkőzés vár ránk a Craiova ellen. Úgy gondolom, hogy olyan csapat vagyunk, amely bárkinek gondot okozhat a rájátszásban. Nagyon jól játszottunk a Konstancai Farul ellen, amely az első helyen áll, jó volt a teljesítményünk az FCSB-vel is, amely szárnyal.

A játékosokban nagy bizonyítási vágy kell, hogy legyen, mert nincs egy konkrét célunk. A 6. helyen jutottunk be a rájátszásba, és ez nem könnyű a játékosoknak, a többi csapatnak mind van célkitűzése.

A rájátszásban három jó meccsünk volt, kivéve a CFR elleni mérkőzést, és a Craiovával is folytatnunk kell a jó teljesítmények sorát. Reméljük, hogy szép meccset játszunk, és mindhárom pontot megszerezzük” – nyilatkozta Cristiano Bergodi.

Az alapszakaszban a Sepsi OSK nyeretlen maradt az oltyánokkal szemben Fotó: Pinti Attila

Az olasz szakvezető bízik abban, hogy csapata meg tudja ismételni a Rapid elleni 2–0-s győzelem alkalmával nyújtott teljesítményét. „Nagyon nehéz mérkőzés lesz, mert a Craiova csapata formajavulást mutat, jól teljesítenek a rájátszásban. Jól ismerem őket, jó játékosokkal rendelkeznek és értékes keretük van. Önbizalmat ad nekik, hogy megnyerték a Rapid elleni legutóbbi mérkőzésüket, és mindenképpen győzni jönnek ide” – jegyezte meg Bergodi.

Kiemelte, a fiúk nagyon jól edzettek a héten, és úgy tűnik neki, hogy kellően ráhangolódtak a meccsre, ez pedig bizakodással tölti el, hogy meg tudják ismételni a Rapid elleni hazai mérkőzésüket, amelyen a legjobbjukat nyújtották.

A bajnokság alapszakaszában lejátszott két összecsapáson a háromszéki együttes nyeretlen maradt az oltyánokkal szemben, Craiován 2–2-es döntetlent játszottak, Sepsiszentgyörgyön pedig a vendégek 1–0-ra nyertek.

Labdarúgó Szuperliga, 2022–2023-as szezon, rájátszás, felsőház, 5. forduló

2023. 04. 21. 20:30Sepsiszentgyörgyi Sepsi OSKUniversitatea Craiova1-2
2023. 04. 22. 20:30Konstancai FarulKolozsvári CFR1-0
2023. 04. 23. 20:30Bukaresti RapidFCSB1-0

Labdarúgó Szuperliga, 2022–2023-as szezon, rájátszás, felsőház

Sorrend
Csapat
Mérkőzés
Győzelem
Döntetlen
Vereség
Gólkülönbség
Pont
1
Konstancai Farul
4
2
1
1
7-6
39
2
Kolozsvári CFR
4
1
3
0
6-5
38
3
FCSB
4
2
2
0
6-4
37
4
Universitatea Craiova
4
1
2
1
7-6
32
5
Bukaresti Rapid
4
0
2
2
4-8
28
6
Sepsiszentgyörgyi Sepsi OSK
4
1
0
3
5-6
24

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.