Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Beindul a nagyüzem a futball hátországában, kezdődik a mennyei megyei

Horváth Bálint Ottó , Dobos László 2022. szeptember 01., 11:40

Hargita és Maros megyében is elrajtol a labdarúgó 4. Liga 2022–2023-as idénye. A helyi szinten nagy érdeklődésnek örvendő bajnokik mellett szombaton és vasárnap Hargita megyében tizenhat Román Kupa-meccset is rendeznek.

Beindul a nagyüzem a futball hátországában, kezdődik a mennyei megyei
Két koronavírus-járvány miatt korlátozott idény után újra szabadon lehet futballmeccseket rendezni a 4. Ligában Fotó: Beliczay László

Anyaországi sportújságíró kollégáinktól kölcsönzött jelzőt használtunk a címben: mennyei megyei. Tapasztalataink szerint nem túlzás, ezrek számára igazi kikapcsolódást jelentenek a megyei és a falusi futballmeccsek.

Tamás Zoltán, a Hargita Megyei Labdarúgó Egyesület (HMLE) elnöke megkeresésünkre elmondta, nagyon örül, hogy újra megszorítások, egészségügyi előírások nélkül rendezhetnek futballmeccseket az alsóbb osztályokban. „A 4. Ligában mindenképpen egyetlen csoportot szerettünk volna, és ez össze is jött, hétvégén elrajtolhat a 11 csapatos bajnokság. Örülök, hogy a megyeiben és a körzetiben sokan jelentkeztek, és örvendetes, hogy egyre több együttes nevezett be a megyei szintű ifibajnokságokba.

Lépni szeretnénk az infrastruktúra szempontjából is, határidőt adtunk a csapatoknak arra, hogy tegyék rendbe a pályák melletti öltözőket. Volt előrelépés a játékvezetők szempontjából is, rendeztünk bírói tanfolyamot, és ősszel újabb indul a Román Labdarúgó-szövetséggel (FRF) társrendezésben.

A következő szezonban is részt szeretnénk venni minden olyan megyék közti vetélkedőn, amelyet a szakszövetség rendez” – összegzett.

A megyei futballszövetség elnöke büszke arra, hogy az előző szezonban Hargita megyéből összesen 29 játékost hívtak be a különböző válogatottakba. „Dicséret illeti azokat a klubokat, amelyek ezeket a labdarúgókat kinevelték” – hangsúlyozta Tamás.

Fotó: Beliczay László

Hargita megyében a 4. ligás bajnokság az oda-visszavágós alapszakaszból és az ezt követő rájátszásból áll. 

Az 1. fordulóban (szeptember 3–4.): szombaton 11 órától Székelyudvarhelyi Golimpiákosz–Balánbányai Bányász, 17 órától Homoródalmás Homoród–Gyergyószentmiklósi VSK; vasárnap 14 órától Csíkszentsimoni FC–Székelyudvarhelyi Roseal, 16 órától Zetelaki Fenyő–Gyergyószárhegyi Bástya és Agyagfalvi Lendület–Csicsói Ezüstfenyő. A Székelykeresztúri Egyesülés szabadnapos lesz.

Maros megye: hét mérkőzés a rajton

A 4. Liga elitcsoportjának nyitófordulójával a hét végén elkezdődik a Maros megyei labdarúgóidény. A mezőnyben 14 együttes érdekelt, mind a hét mérkőzést azonos időpontban, szombaton 11 órától játsszák. Maros megyei labdarúgó 4. Liga, elit csoport, 1. forduló: szombaton 11 órától Erdőszentgyörgy–Marosvásárhelyi ASA, Szováta–Ákosfalva, Nyárádszereda–Búzásbesenyő, Segesvár–Dános, Marosvásárhelyi Academica Transilvania–Marosludas, Radnót–Mezőrücs, Marosvásárhelyi Atletic–Marosoroszfalu. A 4. Liga klasszikus csoportjában szeptember második hétvégéjén indul a pontvadászat, míg a 6. Ligában szeptember 18-án lépnek pályára a csapatok.

Kupameccsek szombaton és vasárnap is

Szeptember első hétvégéjén rendezik a 2023–2024-es labdarúgó Román Kupa Hargita megyei szakaszának első fordulóját. A menetrend: szombaton 14.15-től Kozmási Komisz–Szépvízi MŰ, 17 órától Homoródszentpáli Radicza SE–Malomfalvi Fiatalság, 17.30-tól Csíkszentmihályi Törekvés–Gyimesbükki SE; vasárnap 11 órától Bogátfalvi Gordon–Szentábrahámi Andycom és Kápolnási 2008 SE–Felsőboldogfalvi FTK, 13 órától Nagygalambfalvi SE–Gagyi Gagyvize, Homoródszentpéteri Homoród–Farkaslaki SE és Varsági Hegyalja–Zeteváralji SE, 14 órától Lázárfalvi Mohos– Csíkszentkirályi Borsáros, Lövétei a-Pro SE–Máréfalvi Medvenyelv és Kobátfalvi Nyikó–Etédi Testvériség, 16 órától Alsósófalvi SE–Parajdi SK (Parajdon), 17 órától Csíkszentimrei Töviske–Csíkszentdomokosi SK, Oklándi Kustály–Bögözi SE és Siménfalvi Fiatalság–Korondi Ifjúság, 17.15-től Kászonaltízi dr. Lukács Mihály SE–Csíkszentgyörgyi Fiság. Alsósófalva kivételével az elöl írt csapatok pályaválasztók.
A Farcádi SE erőnyerő, mérkőzés nélkül jut a következő fordulóba, ahol bekapcsolódnak a 4. ligás együttesek is.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.