Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Az utolsó pillanatban mentett pontot a Sepsi OSK

Horváth Bálint Ottó 2020. december 05., 16:30 utolsó módosítás: 2020. december 06., 11:21

Továbbra is nyeretlen az FC Botoșani csapatával szemben a Sepsiszentgyörgyi Sepsi OSK, a labdarúgó 1. Liga 12. fordulójának szombat délutáni mérkőzésén a házigazda háromszéki együttes mindvégig nagy fölényben játszott, de csak a legvégén harcolta ki a döntetlent.

Az utolsó pillanatban mentett pontot a Sepsi OSK
Fotó: Pinti Attila

Teljes mértékben a Sepsi OSK uralta az első félidőt, de nem tudott eredményes lenni. Legelőször Safranko került helyzetbe a 11. percben, Dumitrescu remek indítása után közeli ejtése nem jutott túl a moldvaiak kapusán. Ezután szabadrúgások után veszélyeztettek, a legközelebb Dimtrov volt a gólhoz, lövése azonban keresztbe elgurult a kapu előtt.

Hiába alakított ki több gólszerzési lehetőséget is a házigazda, a vezetést első helyzeténél a Botoșani szerezte meg,

a 37. percben Hamidou Keyta lehagyta védőit a bal oldalon, a kapu elé passzolt, ahol az egyedül érkező Tîrcoveanunak egyszerű dolga volt betalálni.

A szünetben Leo Grozavu három cserével próbálkozott javítani a csapat játékán. A sepsiszentgyörgyiek továbbra is nyomás alá helyezték a vendégkaput, Aganovic távoli lövése a felső lécet találta el.

Gólt viszont ismét a Botoșani lőtt, ismét Keyta volt a főszereplő, aki ezúttal is elhúzott a bal szélen, és közelről befejezte az akciót. A Sepsi OSK-nak azonban erre gyorsan volt válasza, alig két percre rá szöglet után Mitrea lábáról a hálóba jutott a labda.

Ezután tovább próbálkoztak az egyenlítéssel a hazaiak, akiknél Petrila volt a legveszélyesebb játékos, két nagy helyzeténél Eduard Pap mentette meg csapatát. Aztán a hosszabbítás utolsó percében

mégis elérte a döntetlent a Sepsi OSK, Petrila bal oldali beadása után nem tudtak tisztázni a moldvai védők, Mitrea Dimitrov elé passzolt, akinek erős lövése a hálóban kötött ki.

Labdarúgó 1. Liga, alapszakasz, 12. forduló:
Sepsiszentgyörgyi Sepsi OSK–FC Botoșani 2–2 (0–1).
Gólszerzők: Mitrea (55.), Dimtrov (90+4.), illetve Tîrcoveanu (37.) Keyta (53.).
Sepsi: Fernandez – Dimitrov, Bouhenna, Dumitrescu (Ștefan, 46.), Mitrea – Ștefănescu (Petrila, 46.), Fofana (Fülöp L. 73.), Vașvari, Purece (Golofca, 46.), Aganovic – Safranko (Nouvier, 80.). Edző: Leo Grozavu.
Botoșani: Pap – Patache, Haruț, Chindriș, Țigănașu – Rodriguez, Florescu – Roman (Toutouh, 68.), Ongenda, Tîrcoveanu (Ashkovski, 83.) – Keyta (Holzmann, 84.). Edző: Marius Croitoru.
Vezették: Marius Avram, Vladimir Urzică, Marius Badea.
Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.