Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Az FK Csíkszereda volt és jelenlegi játékosa is pályán volt a németek ellen

Horváth Bálint Ottó 2022. szeptember 26., 20:17 utolsó módosítás: 2022. szeptember 26., 20:19

Újabb barátságos mérkőzést játszott az U20-as korosztályú romániai labdarúgó-válogatott, amelynek kezdőjében két székelyföldi játékos is helyet kapott.

Az FK Csíkszereda volt és jelenlegi játékosa is pályán volt a németek ellen
Gergely Botond végigjátszotta a találkozót Fotó: FRF

Az európai elithez tartozó német csapatot fogadta hétfőn este Aradon a romániai válogatott, amelynél Gergely Botond végigjátszotta a találkozót, Suciu Tónit a szünetben cserélték le. Előbbi a nyáron igazolt az FK Csíkszeredától a magyar élvonalbeli Zalaegerszeghez, utóbbi jelenleg is a székelyföldi együttes tagja.

A mérkőzés elején egyik oldalon sem alakultak ki lehetőségek, majd az első félidő közepén túl a vendégek több veszélyes támadást is vezettek, a kapufát is eltalálták, de nem jutottak előnyhöz. A folytatásban is érkeztek a német helyzetek, és a 73. percben egy elrontott távoli lövés után a labda a Freiburg játékosához, Robert Wagnerhez került, aki közelről talált be. A házigazda csak a hajrában jutott el az ellenfél kapujáig, ekkor azonban megvolt az esélye az egyenlítésre, de ez végül nem sikerült.

A nyáron kinevezett Daniel Pancu szövetségi kapitány által irányított Románia a második szeptemberi felkészülési meccsét is elveszítette, a múlt héten 2–1-re kapott ki Csehország vendégeként.

Labdarúgás, barátságos mérkőzés:
Románia–Németország 0–1 (0–0).
Gólszerző: Wagner (73.).
Románia: Borbei – Pantea (Mitran, 79.), Gergely, Ignat, Amzăr (Buta, 79.) – Perianu, Pandele (N. Popescu, 54.) – I. Stoica (D. Andrei, 46.), Pănoiu (Ciuciulete, 46.), Andronache (Mustacă, 74.) – Suciu (D. Iancu, 46.).

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.