Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Az élvonalbeli csapat került előnybe az osztályozón

Horváth Bálint Ottó 2024. május 17., 23:07

Lejátszották a labdarúgó Szuperliga első osztályozós párharcának odavágóját, az FC Botoșani hazai pályán a hosszabbításban szerzett góllal előnybe került a CS Mioveni ellen.

Az élvonalbeli csapat került előnybe az osztályozón
Jelen állás szerint marad a Szuperligában az FC Botoșani. Korábbi felvétel Fotó: Pinti Attila

A péntek esti mérkőzés első lehetősége még a másodosztályú Argeș megyeiek előtt adódott, ám ezután a moldvaiak nagy mezőnyfölényben játszottak.

A kapura viszont sokáig veszélytelenek voltak,

aztán kevéssel a szünet előtt kidolgozták az első igazi helyzetüket, de Miron fejese pontatlan volt. A másik oldalon egy szabadrúgás után a Mioveni betalált ugyan Blănaru révén, de gólját les miatt érvénytelenítették.

A folytatásban is hasonlóan alakult a játék, a hazaiak erőltették a támadásaikat, de nem találták a gólhoz vezető utat. A hajrában a vendégek veszélyes kontrákat vezettek, nagy gólhelyzetben Șerban lövését blokkolták, Blănaru pedig kihagyta a ziccerét.

Ezek pedig a hosszabbításban megbosszulták magukat,

Aldair távolról vette be a Mioveni kapuját, ezzel a találattal a Botoșani 1–0-ra győzött, és minimális előnyből várja a május 24-ei visszavágót.

A másik osztályozós párharcban az FK Csíkszereda és a Bukaresti Dinamo között az első mérkőzést május 20-án, hétfőn 20 órától a fővárosi Nemzeti Arénában rendezik, majd egy héttel később május 27-én Székelyföldön dől el a feljutó együttes kiléte.

Labdarúgó Szuperliga, osztályozó, első mérkőzés:
FC Botoșani–CS Mioveni 1–0 (0–0).
Gólszerző: Aldair (90+3.).
Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.