Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Arab csapattal meccselt az FK Csíkszereda Ausztriában

Székely Sport 2023. július 17., 21:11 utolsó módosítás: 2023. július 17., 21:15

Lejátszotta negyedik felkészülési mérkőzését a labdarúgó 2. Liga augusztus eleji rajtjára készülő FK Csíkszereda. Ilyés Róbert legénysége hétfőn délután kétgólos vereséget szenvedett Ausztriában az egyesült arab emirátusokbeli Al Sharjan együttesétől.

Arab csapattal meccselt az FK Csíkszereda Ausztriában
Galérianézet
Már az első félidőben kialakult a végeredmény Fotó: FK Csíkszereda

A szlovéniai Dravogradban edzőtáborozik július 9-20. között az FK Csíkszereda, amelynek harmadik edzőtáborbeli ellenfele az arab emirátusokbeli Al Sharjan volt. Az arab együttes vezetőedzője a román Cosmin Olăroiu, aki azonban műtétje után lábadozik, és nem volt jelen a mérkőzésen. Az Al Sharjant a kispadról a másodedző Cătălin Necula, a legendás román válogatott kapus, Necula „Rică” Răducanu fia irányította. A találkozó házigazdája az ausztriai Wildon, a stájerországi kis mezőváros volt.

Fotó: Al Sarjan

Az FK Csíkszereda honlapjának beszámolója szerint az Al Sharjan uralta a meccs kezdetén a játékot, fölénye a 9. perc végén góllá érett, amikor Alcacer rajtolt remek ütemben egy mélységi indításra, a szembefutó Becze-Máthé csíki kapusról a labda a második hullámban érkező Salem Saleh elé perdült, aki jobbról, az ötös feles sarkáról, jobbal az őrizetlen hálóba helyezte (1–0).

Fotó: Al Sarjan

A végeredmény már az első félidőben kialakult, a 36. percben a csíki kapu előtt Saleh villant: a Magyari kezezése miatt a tizenhatos bal sarka közeléből megítélt szabadrúgást követően, senki által sem zavartatva bólintott a hálóba (2–0).

Fotó: Al Sarjan

Ez volt a csíkiak negyedik mérkőzése a nyári felkészülés során. Útban Szlovénia felé az FK Csíkszereda a Nagyszebeni FC Hermannstadt otthonában lépett pályára, ahol 5–1-es vereséget szenvedett. Ez követően a szerb másodosztályban szereplő Mačva Šabac gárdáját győzték le 2–0-ra, majd az osztrák második ligában szereplő Kapfenberger SV-től kaptak ki 2–1-re. Az FK Csíkszereda szerdán, július 19-én a Paks ellen lép majd pályára.

Fotó: Al Sarjan

Labdarúgás, felkészülési mérkőzés:
Sharjah FC–FK Csíkszereda 2–0 (2–0).
Gólszerző: Szalem Saleh (9. és 37. perc).
FK Csíkszereda: Becze-Máthé Mátyás (Karácsony Márk, a 46. perctől) – Gergely Botond (Andrei Gheralia, 46.), Csürös Attila (Balogh Szilárd, 80.), Apró Claudiu (Vita Dániel, 46.), Nagy János (Berkeczi Csongor, 46.), Pintér Bence (Csürös Attila, 82.), Veres Szilárd (Szufián Dzsebari, 60.), Peter Gál-Andrezly (Csiszer Balázs, 60.), Magyari Szilárd (Simó Csongor, 46.), Kárándi Botond (Rónai Róbert, 60.), Jelena Richárd (Makrai Gábor, 60.).

Fotó: FK Csíkszereda

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.