Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Ahogyan a CFR szereti, egy szerzett gól, ami továbbjutást ért

Horváth Bálint Ottó 2022. augusztus 11., 22:11

Az egy gól tökéletesen elegendőnek bizonyult, a Kolozsvári CFR hazai pályán legyőzte fehérorosz vetélytársát, és bebiztosította helyét a labdarúgó Konferencia Liga playoff-körében.

Ahogyan a CFR szereti, egy szerzett gól, ami továbbjutást ért
A spanyol Jefté Betancor gólja jelentette a továbbjutást Fotó: Facebook/Fotbal Club CFR 1907 CLUJ-NAPOCA

Döntetlenről várta a csütörtök esti hazai visszavágót a kolozsvári együttes a Sahtyor Szoligorszk ellen, miután egy héttel ezelőtt 0–0-ra végzett a semleges helyszínen, a törökországi Sakaryában rendezett első mérkőzésen.

Az elejétől a CFR irányította a játékot, először Deac előtt adódott lehetőség, majd a 27. percben Petrila a tizenhatos közeléből tekert, de nem találta el a kaput. A kolozsváriak tehetséges középpályása néhány perccel később szabadrúgást végzett el, ezúttal is pontatlan volt.

A hazaiak támadásai végül góllá értek, Petrila, Debeljuh, Jefté volt a labda útja, a spanyol támadó pedig megszerezte a vezetést.

A vendégek csak a szünet előtt jutottak el először veszélyesen a kolozsvári kapu elé, szabadrúgás után Korzun fölé fejelt.

A második félidő is fehérorosz helyzetekkel kezdődött, Scuffet tolta ki a labdát a kapufa mellől, a kapura törő Antic pedig célt tévesztett.

Az egyenlítés viszont nem jött össze a Sahtyornak, és ezután a CFR ritmust tudott váltani, ígéretes támadásai voltak, Jefté kétszer is duplázhatott volna és Petrila is közel volt a gólhoz.

A hajrá kezdetén újra megvoltak az esélyeik a fehéroroszoknak, a kolozsváriak olasz kapusa kellett közbeavatkozzon a próbálkozásaiknál.

A CFR tartotta a minimális előnyét, Deac és Manea lehetőségeinél nem tudta végleg eldönteni, de erre nem is volt szükség, a végéig kihúzta kapott gól nélkül, és kiharcolta a továbbjutást.

A sorozat playoff-körében Dan Petrescu csapata az Európa Ligából kiesett Mariborral találkozik a csoportkörbe jutásért, a szlovénok mindkét mérkőzésen alulmaradtak (0–2 és 0–1) a finn HJK Helsinkivel szemben.

Labdarúgó Európa Konferencia Liga, 3. selejtezőkör, visszavágó:

Kolozsvári CFR–Sahtyor Szoligorszk 1–0 (1–0).

Gólszerző: Jefté (37.).
CFR: Scuffet – Manea, Burcă, Yuri, Camora – Cvek, Deac, Boateng – Petrila (Roger, 76.), Betancor (Păun, 76.), Debeljuh (Yeboah, 59.). Edző: Dan Petrescu.
Szoligorszk: Plotnyikov – Simunovic, Filipenko, Satara (Zabelin, 23.), Antic – Divanovic, Krymi, Korzun (Charniak, 72.) – Da Silva (Juzepcsuk, 72.), Placca (Szkavis, 64.), Ahmedi (Podsztrelov, 46.). Edző: Szergej Tausev.
Vezette: Morten Krogh (dán).
Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.