Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

A zetelakiak jutottak legtovább Hargita megyéből a Falvak Kupájában

Józsa Csongor 2024. május 06., 13:24 utolsó módosítás: 2024. május 06., 16:49

Két megnyert selejtezőtorna után jutott a zónadöntőbe a Zetelaki Fenyő ifjúsági fociegyüttese. Ez egy jó visszacsatolás a település számára, hogy jó munkát végeznek.

A zetelakiak jutottak legtovább Hargita megyéből a Falvak Kupájában
A zónadöntőn is nyertek mérkőzést a zetelakiak Fotó: Zetelaki Fenyő

A Román Labdarúgó-szövetség (FRF) idén is kiírta a nagy népszerűségnek örvendő Falvak Kupáját. Az elmúlt héten rendezték a zónadöntőket, Hargita megyét a Zetelaki Fenyő képviselte a 2011-es korosztályban.

Az András Zsolt és Simon Norbert által irányított együttes előbb megnyerte a székelyudvarhelyi kiírást, itt Parajd és Fenyéd volt az ellenlábasuk, majd a megyei szakaszon elsőként zárt Lövéte, Szárhegy és Gyergyóremete előtt.

A Szeben megyei Sellenberken rendezték a zónadöntőt, a házigazdák mellett a Fejér megyei Alsókarácsonfalva, a Maros megyei Marosszentkirály és a Brassó megyei Vulkán jutott ebbe a körbe. A zetelakiak utóbbiak ellen diadalmaskodtak, a másik három összecsapáson alulmaradtak.

Fotó: Zetelaki Fenyő

„Több korcsoportban van csapatuk, a 2018-tól a 2009-ig. Minden szintéren részt veszünk, ahol tudunk, a megyei ifjúsági bajnokságok különböző korosztályaiban is szerepelünk. Nem csak a községből vannak játékosok, hanem szerte a környező falvakból, de járnak fiatalok edzésekre Udvarhelyről vagy Máréfalváról is. Fontos számunkra az utánpótlás, ezeket a gyerekeket fokozatosan építjük be majd a felnőtt együttesünkbe, előbb a körzetiben, a jók pedig a megyeiben játszhatnak. Nem ez az első alkalom, hogy eljutottunk ezidáig a Falvak Kupájában, pár évvel ezelőtt egy másik korosztállyal még ott voltunk a zónadöntőben” – mondta a Székely Sport megkeresésére Simon Norbert edző.

A Zetelaki Fenyő 2011-es korosztályos együttesének kerete, amellyel részt vett a Falvak Kupájában: András Balázs, Doboy Bence, Fancsali Szilárd, Forró Ádám, Hegyi Botond, Mihálykó István, Gellér Zsombor, Pál Áron, Antal Ádám, Sándor Előd, Zsombori Szilárd, Csiki Máté, Korpos Tamás, Gergely Balázs, Zsombori Péter.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.