Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

A szépítés azért összejött, a kiesés szélén a Sepsi OSK

Józsa Csongor 2022. augusztus 04., 23:06

Jobb focit mutatott a háromszékiek ellenfele, háromszor is bevette a sepsiszentgyörgyiek kapuját. Nagyjából eldőlt a továbbjutó kiléte.

A szépítés azért összejött, a kiesés szélén a Sepsi OSK
Galérianézet
Nem nagyon bírtak Asoróval, kétszer is betalált Fotó: Pinti Attila

Csütörtökön este saját közönsége, majdnem telt ház előtt lépett pályára Sepsi OSK a labdarúgó Konferencia Liga harmadik selejtezőkörének odavágóján. A Cristiano Bergodi által irányított együttes a remek formában levő, svéd Djurgardenst látta vendégül a Sepsi Arénában.

Az 5. percben egy szabadrúgás beívelését Rondon közelről csúsztatta meg fejjel, a hálóőrnek védenie kellett a kapura tartó labdát. Többnyire a mezőnyben csordogált a játék a folytatásban, azért pár apróbb helyzetet összehoztak a felek.

A 23. minutumban közel voltak a svédek, hogy megszerezzék a vezetést, szépen kijátszott támadást követően Edvardsen került szembe Niczullyal, utóbbi jól zárta a szöget, bravúrral védett. Három percre rá Rondon kezére pattant a játékszer – mindez a büntetőterületen belül –, a megítélt tizenegyest ezúttal a skandinávok támadója nem hibázta el, a jobb kapufát is érintve a labda a hálóban pihent meg (0–1).

Fotó: Pinti Attila

A vendégek továbbra is élénkebbek voltak, a 31. percben kettőre növelték előnyüket, teljesen beragadt a Sepsi védelme, Asoro senkitől sem zavartatva, tízről a léc alá lőtte (0–2).

Az első felvonásban sokkal jobb volt a Djurgardens, nem csak azért, mert két találatot jegyzett, hanem mert sokkal többet adogatott mezőnyben, irányított, érződött, hogy a svéd bajnokság előrébb tart, ezen pontvadászatot tizenhat fordulót követően jelenleg vezetik is.

Fotó: Pinti Attila

Valamivel energikusabban indította a második félidőt a háromszéki gárda. Băbuț a tizenhatról elsietett egy lövést, túloldalt Asoro nem, húszról pontosan lőtt a bal alsóba. Az 53. percben 0–3 állt az eredményjelzőn.

Matei távoli lökete a kapufáról kifelé pattant, Golofca próbálkozását a kapus hárította. Nem adta fel egy pillanatig sem a sepsiszentgyörgyi együttes, ment előre, de valahogy a szerencse is elpártolt ezúttal tőlük.

Fotó: Pinti Attila

A 78. percben Tudoriét húzták le a büntetőterületen belük, a sértett állt a labda mögé, védhetetlenül a bal felsőbe lőtte (1–3).

A végjátékban a svéd gárda volt közelebb a gólszerzéshez, Niczuly két ízben is remekelt.

Összességében megérdemelt a Djurgardens diadala, ezzel pedig nagy lépést tett, hogy búcsúztassa a Sepsi OSK-t az európai kupaporondról. Kisebb csoda kellene a piros-fehérek továbbjutásához. A visszavágót egy hét múlva rendezik.

Labdarúgó Konferencia Liga, 3. selejtezőkör, odavágó:

Sepsiszentgyörgyi Sepsi OSK–Djurgardens IF 1–3 (0–2).
Gólszerzők: Alexandru Tudorie (78., büntetőből), illetve Victor Edvardsen (26., büntetőből), Joel Asoro (31., 54.).
Sepsi Aréna, vezette: Raczkowski (lengyel).
Sepsi: Niczuly – Dimitrov, Bălașa, Mitrea, Ispas (Dumitrașcu, 70.) – Bărbuț (Rodrigues, 60.), Păun, Matei (Damașcan, 60.) – Golofca, Rondon (Tudorie, 70), Aganovic (Gheorghe, 60.). Edző: Cristiano Bergodi.
Djurgarens: Zetterstrom – Johansson, Hien, Ekdal, Bengtsson – Eriksson (Andesen, 74.), Schuller (Banda, 82.), Finndell (Danielson, 74.) – Asoro, Edvardsen (Wikheim, 64.), Radetinaci. Edző: Kim Bergstrand.
Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.