Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

A Sepsi OSK új igazolásai szállították a Szuperkupát

Józsa Csongor 2022. július 09., 22:41 utolsó módosítás: 2022. július 09., 22:42

A Kolozsvári CFR nagyon korán megszerezte a vezetést a labdarúgó Szuperkupa-mérkőzésen. A háromszékieket ez nem zavarta meg, újabb sikert könyveltek el.

A Sepsi OSK új igazolásai szállították a Szuperkupát
Mindkétszer a félidők végén szerezték a találatokat Fotó: frf.ro

A 2022–2023-as fociidény első hivatalos találkozóját játszotta szombaton este Aradon, a Neuman Ferenc Stadionban a bajnoki címvédő, a Kolozsvári CFR és a Román Kupa-győztes, a Sepsiszentgyörgyi Sepsi OSK. Annak ellenére, hogy semleges helyszínről volt szó, szép számú nézőközönség, mintegy 7 500 sportszerető követte a lelátókról az labdarúgó Szuperkupa-mérkőzést.

Dan Petrescu alaposan felforgatta együttesét, csupán három alapemberét tartott meg abból a kezdőcsapatból, amelyik a hét közepén Jerevánban pályára lépett a Bajnokok Ligája selejtezőjében. A háromszékiek majdnem a megszokott összeállításban szerepeltek, a nyári szünetben érkezők közül Mateit nevezte a tréner.

Fotó: frf.ro

Nagyon gyorsan, a 2. percben megszerezte az előnyt a Kolozsvári CFR, egy bedobást követően a védelem nem szabadított fel, a lecsorgó labdára A. Păun csapott le, a jobb alsóba küldte a játékszert (1–0).

Nem törte meg a bekapott találat a piros-fehéreket, amikor lehetőségük adódott megpróbálkoztak az építkezésekkel, de az ellenlábasa jól állt a pályán, jól szűrte a támadásokat.

A 31. percben növelhette volna előnyét a kolozsvári gárda, Deac lőtte rá a tizenötről, próbálkozása középre tartott, így Nuczuly kiütötte. Túloldalt N. Păun húszról szúrta rá, kicsivel zúgott mellé.

Az első felvonás hosszabbításában Matei távolról, harmincról bombázott, bár a hálóőr nem számított erre, a labda pár centivel elkerülte a kaput.

A pihenőre nem maradt meg a minimális CFR-előny, a Sepsi OSK új szerzeménye, Matei ezúttal már nem tévesztette el a célpontot, közelről bepöccintette (1–1).

Fotó: frf.ro

A második felvonásban visszaesett mindkét csapat játéka – érződött, hogy nagyon a szezon elején tartanak, nemrég zárult a felkészülési időszak. Egy-egy kisebb lehetőségeket összehoztak a felek, de igazi nagy gólszerzési szituációt nem igazán jegyeztünk fel.

Már sokan a tizenegyespárbajt várták, amikor a 85. percben Ștefănescu beívelésére remek ütemben érkezett a másik új igazolása a sepsiszentgyörgyieknek, Rondon. A támadó tízről fejjel küldte a hálóba a labdát (1–2).

Az utolsó percben a csereként beállt Roger lekönyökölte Fransiscót, a játékvezető kiállította a CFR-játékost.

A Román Kupa elhódítását követően a Kovászna megyei együttes még egy serleget szerzett a Sepsi Aréna vitrinjébe: ez pedig a 2022-es Szuperkupa.

Labdarúgó Szuperkupa:

Kolozsvári CFR–Sepsiszentgyörgyi Sepsi OSK 1–2 (1–1)
Gólszerzők: Alexandru Păun (2.), illetve Cosmin Matei (45+3.), Mario Rondon (85.).
Kiállítva: Roger (90.).
Neuman Ferenc Stadion, Arad, vezette: Adrian Cojocaru.
CFR: Bălgrădean – Braun, Graovac, Yuri, Camora – Bordeianu (Roger, 86.) , Muhar (Hoban, 72.) – Deac, A. Păun (Yeboah, 62.), Petrila (Gîdea, 86.) – Dugandzic (Jefte, 62.). Edző: Dan Petrescu.
Sepsi: Niczuly – Dimitrov, Bălașa, Mitrea, Dumitrescu – Bărbuț (Golofca, 60.), Aganovic (Fransisco, 83.), N. Păun, Matei (Gheorghe, 60.) – Ștefănescu, Tudorie (Rondon, 73.). Edző: Cristiano Bergodi.
Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.