Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

A Sepsi OSK is segítő kezet nyújtott az országban ragadt ukrán kisfocistáknak

Horváth Bálint Ottó 2022. március 05., 13:46 utolsó módosítás: 2022. március 05., 16:22

A Sepsiszentgyörgyi Sepsi OSK játékosai ukrán gyerekek társaságában vonultak be a pályára pénteken este az FCU Craiova 1948 elleni bajnoki mérkőzésre. A háromszéki klub mindent megtett azért, hogy jól érezzék magukat, példáját pedig egyre többen követik.

A Sepsi OSK is segítő kezet nyújtott az országban ragadt ukrán kisfocistáknak
Galérianézet
Örömteli pillanatok a Sepsi OSK játékterén Fotó: Pinti Attila

A Ruh Lviv 12 éves gyerekekből álló korosztályos labdarúgócsapata az elmúlt héten Brassóban részt vett az Enjoy Sports Winter Cup elnevezésű rangos nemzetközi tornán, de a háború kirobbanása miatt nem tudtak hazautazni.

„Az ukrán gyerekek már tíz napja Brassóban vannak. A háború kitörése előtt két órával jöttek át az országba, és a torna után úgy döntöttek, hogy nem mennek vissza. Az egyik brassói klub gyerekcsapatával jó kapcsolatot ápolunk, ők kérték, hogy lehetne-e az ukrán gyerekeket elhozni a mérkőzésre.

Persze, hogy azonnal igent mondtunk, és minden segítséget megadtunk, hogy jól érezzék magukat. Csomagokat és ajándékokat készítettünk nekik, a páholyból nézték a meccset, ahol minden finomságot megtaláltak, ez egy fénypontja volt a pénteki mérkőzésnek

– mondta el érdeklődésünkre Diószegi László, a Sepsi OSK elnöke.

Fotó: Pinti Attila

Hozzátette, a tizenegy gyerek és edzőik a továbbiakban egyelőre az országban maradnak, egy vállalkozói barátja pedig meghívta őket Tusnádfürdőre jövő hétre wellnessezni, és egyre több tehetős vállalkozó felajánlotta a segítségét, tehát ezután sem fognak hiányt szenvedni semmiben.

Fotó: Pinti Attila

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.