Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

A románok Eb-meccse átírta a megyei fociosztályozók időpontjait

Józsa Csongor 2023. december 29., 15:43

Eddig rendre szombaton voltak a 3. Ligába való feljutásért szóló küzdelmek. Ez most változik, ugyanis a román fociválogatott akkor játszik a kontinenstornán.

A románok Eb-meccse átírta a megyei fociosztályozók időpontjait
Hargita megyét a Gyergyószentmiklós képviselte az utóbbi osztályozókon Fotó: László Ildikó

A Román Labdarúgó Szövetség (FRF) közzétette a 2023–2024-es idényének 3. Ligába való feljutásáért folyó rájátszás menetrendjét és szabályait. A szakszövetség végrehajtó bizottságának ülésén jóváhagyták az osztályozók mérkőzéseinek megszervezéséről és lebonyolításáról szóló kiírást, illetve az időpontokat.

Újdonságként a találkozókat 2024. június 16-án és 23-án, tehát mindkettőt vasárnap játsszák le. Előzően mindig szombaton rendezték ezen meccseket.

Ez a változás a Románia–Belgium labdarúgó Európa-bajnokság összecsapása miatt történt, amelyet június 22-én játszanak. A szakszövetség pedig inkább azt tartotta szem előtt, hogy minél többen tudják követni azt a párharcot.

Fotó: László Ildikó

A megyei labdarúgó egyesületeknek legkésőbb 2024. június 9-ig kell leközölniük, ki nyerte a 4. Ligát, ki képviselheti az illető megyét az osztályozón.

A sorsolást jövő év februárjában tartják, a székelyföldi együttesek a 3-as régióban vannak – akár lehetnek ellenfelek is –, itt Fehér, Brassó, Maros, Kovászna, Hargita és Szeben megye található.

Mi a helyzet a 4. Ligákban?

Megnéztük, hogy a három székelyföldi megyében hogy áll a pontvadászat a téli szünetben.

A Maros megyei focibajnokságban az 1-es csoportot a Marosludas vezeti 28 ponttal, Radnót (24) és Mezőrücs (22) előtt, míg a 2-esben a Marosvásárhelyi ASA és a Marosszentkirály-Náznánfalva egyaránt 25 ponttal áll az élen a 20 pontos Marosvásárhelyi Atletic előtt.

Kovászna megyében a pontvadászatban a Bardóc az éllovas 36 ponttal, szorosan mellette ott van Barót 33-al, míg a harmadik Zágon 27-el.

A Gyergyószentmiklós áll a Hargita megyei 4. Liga első helyén 31 ponttal, őt követi Agyagfalva (27) és a Csíkszentsimon (25).

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.