Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

A román után a magyar válogatottban játszana Claudiu Bumba

Sebestyén Ervin 2022. június 27., 16:20 utolsó módosítás: 2022. június 27., 16:28

A MOL Fehérvár FC nemrégiben jelentette be, hogy sikerült megállapodniuk a nagybányai származású labdarúgóval, két éves szerződést kötöttek a felek. Azonban Claudiu Bumba nem csupán klubot váltana, hanem nemzeti csapatot is.

A román után a magyar válogatottban játszana Claudiu Bumba
Claudiu Bumba a MOL Fehérvár FC színeiben kezdi a 2022–23-as idényt Fotó: Facebook/MOL Fehérvár FC

A 28 éves középpályás állampolgársági kérelemmel fordult a magyar hatóságokhoz. Az eskütétel időpontját július 5-re tűzték ki Székesfehérváron, azonban a játékos halasztást kért, ugyanis két nappal korábban indulnak edzőtáborba Ausztriába és nem szeretne lemaradni egyetlen tréningről sem.

Claudiu Bumba menedzsere, Karda Attila azt is elárulta az NSO-nak, hogy a Kisvárdától múlt hétvégén a MOL Fehérvár FC-hez igazolt középpályás nem véletlenül szeretne magyar állampolgár lenni: abban bízik, hogy meghívót kap a magyar nemzeti csapatba, amennyiben megfelelően teljesít.

A román felnőtt válogatottban 2012-ben mutatkozott be, mindössze egy Türkmenisztán elleni felkészülési összecsapáson lépett gyepre, így a FIFA szabályzatának értelmében semmi akadálya, hogy a magyar nemzeti gárdát is képviselje.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.