Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

A megyei focibajnokságban lehetséges: felcseréltek két játéknapot

Józsa Csongor 2023. március 08., 13:51

Nem sok minden változott, csupán a 14. forduló meccseire korábban kerül sor, mint a 13. játéknap párosításaira. Mindezt a csíkszentsimoni lelátó miatt.

A megyei focibajnokságban lehetséges: felcseréltek két játéknapot
A fapados lelátó az oka a cserének Fotó: Veres Nándor

A Hargita Megyei Labdarúgó Egyesület (HMLE) hivatalos honlapján tette közzé, hogy a tavaszi idény első két fordulóját fordított sorrendben játssza le a mezőny.

A 13. fordulót a tervek szerint március 18-19-én rendezték volna. A közlemény szerint ezt eltolták egy héttel, helyette pedig a 14. játéknap találkozóival indul a 2023-as naptári év a labdarúgó 4. Ligában.

Mindezt egy nemzetközi program, a Football in Heaven kedvéért tette meg a HMLE. Ennek keretében 45 sportszerető Indiából, Nagy Britanniából, Norvégiából és Lengyelországból látogatja az amatőr focibajnokságokat, írja le tapasztalatát.

Az őszi idényben Suceava és Beszterce-Naszód megyékben voltak, újból visszatérnek Romániába, az egyik helyszín ezúttal Hargita megye lesz.

Az ő kérésük az volt, hogy olyan helyre mehessenek, ahol a lelátó szó szerint fapados. Ennek megfelel a Csíkszentsimoni FC pályája. Azért, hogy találjon a program időpontjával a találkozóé, így felcserélte a két fordulót a HMLE.

A mezőny egy részének ezen a hétvégén indul a szezon, a pontvadászat rajtja előtt ugyanis megrendezik a labdarúgó Román Kupa megyei szakaszának harmadik körét.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.