Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

A Manchester City fiókcsapatánál folytatja ősztől az MTK nevelése

MTI 2022. január 31., 18:13

Vancsa Zalán a belga másodosztályú Lommelben futballozik a következő szezontól – ez a klub az angol bajnok Manchester Cityt működtető holding tulajdonában van.

A Manchester City fiókcsapatánál folytatja ősztől az MTK nevelése
A következő idénytől külföldön fejlődhet továbbb a magyar tehetség Fotó: MTK Budapest

A Lommel hivatalos honlapja hétfőn számolt be arról, hogy megállapodtak az MTK 17 esztendős játékosával, aki az idény végéig még kölcsönben a kék-fehéreket fogja erősíteni.

Amint a közlemény emlékeztet rá, a magyar futballista múlt héten Manchesterben esett át az ilyenkor szokásos orvosi vizsgálatokon.

Polyák Balázs, az MTK Budapest sportigazgatója az M1 aktuális csatornának adott interjúban azt mondta, a közhiedelemmel ellentétben egyáltalán nem megszokott egy ilyen volumenű igazolás a régióban.

Ez egy olyan transzfer, amire az MTK és a magyar futball egyaránt büszke lehet”

– fogalmazott a sportigazgató, aki megerősítette, hogy Vancsa iránt a Bayern München és a Sevilla is érdeklődött, a végső döntést pedig a játékos hozta meg a családjával közösen.

A szerződés anyagi részleteit nem hozták nyilvánosságra.

Az MTK nevelése tavaly áprilisban, 16 évesen és 5 hónaposan debütált az NB I-ben, októberben meghosszabbította szerződését a klubja, melyben tíz bajnoki és két kupameccsen lépett pályára a szezon első felében, és ezeken két gólt szerzett.

Ősszel Európában is felhívta magára a figyelmet: az UEFA Ifjúsági Ligában a Sparta Praha és a KRC Genk elleni két-két mérkőzésen öt gólt ért el és két gólpasszt adott.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.