Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

A magyar élvonalban folytatja pályafutását Gergely Botond

Sebestyén Ervin 2022. június 29., 11:11

A közösségi oldalán jelentette be a hírt az FK Csíkszereda, miszerint Gergely Botond elfogadta egy magyar első osztályú labdarúgóklub ajánlatát és a Zalaegerszegi TE színeiben kezdi meg az új szezont. Az átigazolásáról kérdeztük a fiatal védőt.

A magyar élvonalban folytatja pályafutását Gergely Botond
Gergely Botond az U19-es román labdarúgó-válogatottban is alapembernek számít Fotó: Facebook/Gergely Botond

„Köszönöm szépen mindenkinek, aki támogatott és segítette a munkámat a klubnál. Az FK Csíkszeredának köszönhetem, hogy ilyen futballista lett belőlem. Most úgy érzem újabb kihívás vár rám, meglátásom szerint ez a legjobb időpont a váltásra” – búcsúzkodott Gergely Botond a csíki együttestől.

A 19 éves védő megkeresésünkre elárulta, hogy egyelőre még az előző szezon fáradalmait piheni ki, azonban nemsokára motiváltan és magabiztosan csatlakozik új csapata keretéhez és mindent megtesz annak érdekében, hogy a legjobb formában kezdje meg a szezont.

Nagyon fontosnak érzem azt, hogy jó benyomást keltsek a ZTE-nél. Nem lesz egyszerű feladat a kezdőbe verekednem magam, meg kell ragadnom minden percnyi lehetőséget és a legtöbbet kihoznom magamból

Hozzátette, hogy tisztában van vele, hogy ez egy komoly szintlépés lesz, mivel nagy a különbség a román másodosztály és a magyar élvonal között. Nem lesz egyszerű dolga, teljesen új környezetben és új társak között kell majd jól teljesítsen, viszont úgy gondolja mindenben fogják majd támogatni őt, így a beilleszkedéssel sem lesznek gondjai.

Gergely Botond a 2021–22-es idényben 23 találkozón lépett pályára az FK Csíkszereda színeiben, két gólt is szerzett. Emellett alapember volt az U19-es román labdarúgó-válogatottban is.

A ZTE még hivatalosan nem jelentette be a 19 éves védő érkezését.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.