Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

A kolozsváriak kiakadtak a játékvezetőre, a Sepsi edzője büszke csapatára

Horváth Bálint Ottó 2024. március 30., 11:34

Pontosztozkodással zárult a Sepsi OSK és a Kolozsvári CFR összecsapása a labdarúgó Szuperliga felsőházi rájátszásának második fordulójában. A sepsiszentgyörgyiek kiegyeztek a döntetlennel, a kolozsváriak viszont beleálltak a játékvezetésbe.

A kolozsváriak kiakadtak a játékvezetőre, a Sepsi edzője büszke csapatára
Galérianézet
A Sepsinél elégedettek voltak az eredménnyel, a CFR-nél inkább bíróval foglalkoztak Fotó: Pinti Attila

A péntek esti erdélyi rangadón remek első félidőt produkáltak a csapatok, sok helyzetet alakítottak ki, főleg a vendég CFR jeleskedett támadásban. A vezetést a Sepsi OSK szerezte meg, eléggé korán Ștefănescu góljával, de erre viszonylag hamar válaszoltak a kolozsváriak, Boben szöglet után talált be. Aztán a második játékrészben visszaesett a színvonal, jóval kevesebb lehetőség volt a kapuk előtt, és végül 1–1-es döntetlennel ért véget a találkozó.

A Sepsi OSK vezetőedzője, Bernd Storck elégedetten nyilatkozott játékosai teljesítményével.

Nyerni akartunk, a csapat mindent beleadott, sok támadójátékos volt a pályán, jól játszottunk egy erős ellenféllel szemben. A kis dolgok jelentik a különbséget, megvoltak a lehetőségeink, nekik is volt egy nagy helyzetük a végén, bármi történhetett volna.

Büszke vagyok a fiúkra. Boldogok vagyunk, hogy a felsőházban játszunk, örvendenünk kell mindegyik mérkőzésnek” – fogalmazott a német szakvezető.

Fotó: Pinti Attila

A sepsiszentgyörgyi csapat az európai kupaporondra való kijutásért küzd, a mutatott játék pedig reményt ad számukra a hátralévő mérkőzésekre.

Van egy célunk, amitől ugyan messze állunk, de még nyolc meccs van előttünk, semmi nincs veszve”

– tette hozzá Storck.

A vezető gólt szerző Marius Ștefănescu szerint nyertek egy pontot és megdolgoztak érte. Mint mondta, különösen az első félidőben többet érdemeltek volna, a második játékrész félidő végén pedig az ellenfélnek voltak lehetőségei, de összességében egy igazságos eredmény született.

Fotó: Pinti Attila

„Megérdemeltük, hogy bejussunk a felsőházi rájátszásba, úgy gondolom ezt bebizonyítottuk a pályán.

A célunk egyértelmű, indulni az európai kupasorozatban, de meccsről meccsre haladunk, még nyolc forduló van hátra. Minden mérkőzésen három pontot akarunk, és remélem, a Farul elleni ezt sikerül megszerezni”

– közölte a Sepsi OSK középpályása.

A CFR elnöke, Cristian Balaj durván kritiziálta a George Găman által vezetett játékvezetői hármast. A korábbi bírónál az verte ki a biztosítékot, hogy a találkozó elején nem adtak meg nekik egy tizenegyest, amikor Niczuly a kapujából kilépve hozzáért Bîrligeával lábához.

Fotó: Pinti Attila

„Voltak ellenünk megítélt büntetők sokkal kisebb szabálytalanságokért. Egyértelmű, hogy a kapus a jobb kezével elérte a támadónk lábát és megakadályozta, hogy tovább haladjon.

Adják meg a büntetőt! A CFR-nek nem adunk ilyen büntetőket? Mit csinálunk?”

– tette fel a kérdést Cristian Balaj, aki szerint George Găman nem láthatta jól esetet, de emiatt felelősségre vonta a VAR-szobában tevékenykedő bírókat, és a játékvezetők főnökének, Kyross Vassarasnak is üzent.

Fotó: Pinti Attila

A sportvezető ugyanakkor elismerte, hogy a csapata szöglet után szerzett gólját megelőzően leshelyzet volt, de abban a pillanatban ők kellett volna vezessenek, visszautalva ezzel a meg nem adott tizenegyesre.

Az ominózus helyzetnél érintett Daniel Bîrligea is idegesen nyilatkozott, szerinte egyértelmű büntető volt.

Azért van VAR-unk, hogy a szekrényben tartsuk?! Nem értem, miért nem ment el megnézni az esetet (George Găman – szerk. megj.). Hozzám ért, szabálytalanság volt”

– jegyezte meg a CFR támadója.

Szerinte azért nem kaptak büntetőt, mert a CFR-ről volt szó: „Mindenkinek a szájában vagyunk, ha más csapat lett volna, két büntetőt kapott volna” – mutatott rá.

Fotó: Pinti Attila

A döntetlen egyik csapatnak sem kedvezett, mivel a CFR még távolabb kerülhet a bajnoki címtől, míg a Sepsi OSK maradt a hatodik a tabellán, és nem tudott sokkal közelebb férkőzni a Konferencia Liga selejtezőt érő helyekhez.

Labdarúgó Szuperliga, 2023–2024-es szezon, rájátszás, felsőház, 2. forduló

2024. 03. 29. 20:30Sepsiszentgyörgyi Sepsi OSKKolozsvári CFR1-1
2024. 03. 30. 21:00Universitatea CraiovaBukaresti Rapid2-1
2024. 03. 31. 21:00Konstancai FarulFCSB0-1

Labdarúgó Szuperliga, 2023–2024-es szezon, rájátszás, felsőház

Sorrend
Csapat
Mérkőzés
Győzelem
Döntetlen
Vereség
Gólkülönbség
Pont
1
FCSB
2
2
0
0
3-1
38
2
Universitatea Craiova
2
2
0
0
4-2
31
3
Kolozsvári CFR
2
0
1
1
2-3
28
4
Bukaresti Rapid
2
0
0
2
2-4
28
5
Konstancai Farul
2
1
0
1
2-2
25
6
Sepsiszentgyörgyi Sepsi OSK
2
0
1
1
2-3
23

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.