Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

A kiesőjelölt licenc nélkül marad, így megmenekülhet a Dinamo

Székely Sport 2022. március 17., 19:40 utolsó módosítás: 2022. március 17., 19:44

Az élvonalbeli labdarúgó-bajnokság 15., utolsó előtti, kieső helyén álló Academica Clinceni-nek semmi esélye nem maradt, hogy megkapja a következő 1. ligás szezonban való induláshoz szükséges licencet.

A kiesőjelölt licenc nélkül marad, így megmenekülhet a Dinamo
Felborították a clinceni-i csapat terveit. Archív Fotó: Pinti Attila

Az Ilfov megyei törvényszék szerdán elutasította a klub azon kérését, hogy csődvédelem alá kerüljön. Az Academica még fellebbezhet ugyan a döntés ellen, de mivel az ügy elhúzódik, kifutnak az időből.

A klub abban reménykedett, hogy amennyiben csődvédelem alá kerül ezzel átütemezheti az adósságokat, és megkaphatja a licencet. Ennek megszerzéséért a kluboknak ugyanis április 30-ig kell bizonyítaniuk, hogy nincsenek tartozásaik az elmúlt év végéről.

A clinceni-i csapat támogatója, Adrian Budeanu polgármester a Gsp.ro portálnak megerősítette, hogy már nincs semmi esélyük az élvonalbeli licenc megszerzéséhez. Mint mondta, a fellebbezéssel az ügy elhúzódik legkevesebb két hónapig, így eltelik a határidő.

A kialakult helyzet haszonélvezője a jelenleg az Academicát két ponttal megelőző, osztályozós helyet elfoglaló Bukaresti Dinamo, amely biztos lehet abban, hogy legalábbis egyenes ágon nem eshet ki.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.