Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

A játékvezetők ítéletei miatt támadják az FK Csíkszeredát

Székely Sport 2024. április 09., 11:52 utolsó módosítás: 2024. április 09., 13:22

Kiváló eredményeket ért el eddig tavasszal az FK Csíkszereda, amely bejutott a labdarúgó 2. Liga felsőházi rájátszásába, azonban ezzel párhuzamosan erősödnek a csapat elleni támadások. Szondy Zoltán klubelnök foglalt állást az ügyben.

A játékvezetők ítéletei miatt támadják az FK Csíkszeredát
Azt állítják, a székelyföldi csapatot a bírók segítik Fotó: Pinti Attila

A csíkszeredai klub honlapján megjegyzik, hogy az FK minden győztes mérkőzése után a román sportsajtó másodosztállyal foglalkozó részének zöme és több ellenfél vezetője is néhány esetben egyenesen kimondta, hogy a székelyföldi csapatot a sípmesterek segítik.

Példaként három esetet is felhoztak, ezeket ismertették.

Fotó: Borbély Fanni

– Az FC Argeș vezetőedzője, Eugen Neagoe úgy kelt ki a bíráskodás ellen a 2–1-re elbukott csíkszeredai találkozó után, hogy a 90 perc alatt egy vitatott helyzet sem volt, a liga2.ro honlap ezt eleinte elismerte, viszont pár napra rá már azt írta, a bírók az FK-t segítették…

– A Slobozia elleni idegenbeli alapszakaszbeli győztes mérkőzésen a játékvezetők érvénytelenítették les miatt a hazaiak egyenlítő gólját. Az egyetlen, nem túl jó szögből készített tévéfelvétel szerint a gólszerző nem állt lesen, a sportsajtó pedig azonnal lecsapott és tolvajt kiáltott. A FK Csíkszereda viszont egy informatikus segítségével addig húzta a vonalakat, amíg kiderült, hogy tényleg les volt, eszerint a játékvezetők helyes döntést hoztak.

– A Ceahlăul elleni sorsdöntő hazai összecsapás előtt a moldvai klub vezetősége minden befolyását bevetette a szövetség által kijelölt játékvezetői hármas kicseréléséért, és sikerrel is járt. Aztán már a meccs első percében büntetőhöz jutott a csíkszeredai csapat, amely végül nyerni is tudott, ezután pedig az ellenfél a bíró döntését kifogásolta.

Szondy Zoltán, az FK Csíkszereda elnöke Fotó: Borbély Fanni

A felsőházi rájátszás második fordulójában viszont a székelyföldiek ellen követtek el súlyos hibát a játékvezetők, ami döntően befolyásolta a végeredményt. A klub vezetőjének meglátása szerint a vasárnapi Unirea Slobozia elleni 2–0-ra elveszített találkozó 52. percében Florin Purece alkarjával vette át a labdát, majd egy szerencsés lövéssel gólt szerzett. A teljesen egyértelmű kezezés – amit román szakértők, volt és jelenlegi bírók is megerősítettek a csíki klubnak – után viszont a román sajtóban erről egy szó sem esett, ezt pedig az ellenfél vezetői nem ismerték el.

„Meggyőződésem, hogy a bírók nem Csíkszereda-ellenesek, vagy Csíkszereda-pártiak, hanem egyszerű sportemberek. Akik bizony hibáznak néha, hasonlóan a játékosokhoz, edzőkhöz.

Jelen konkrét esetben a kezezés pillanatában a bíró és a partjelző is takarásban volt – ritka, de előfordul. Azt, hogy rosszindulatból döntöttek volna ellenünk, teljes mértékben kizárom! Az alapszakasz alatt egyébként többször voltak a kárunkra elkövetett hibák, megemlítek itt például egy meg nem adott gólt, ami két pontunkba, egy meg nem adott büntetőt, ami egy pontunkba került. De igen, voltak olyan tévedések is, amik ellenfeleinket károsították. Ez a futball, ez a másodosztály. De lehetne ezt művelni Csíkszereda-ellenes rágalmak nélkül is” – fogalmazott Szondy Zoltán, az FK Csíkszereda elnöke a klub honlapján.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.