Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

A helyosztókhoz érkezett a székely–magyar korosztályos focitorna

Dobos László 2022. június 23., 17:22

A negyedik versenynapon befejeződtek a csoportküzdelmek és lejátszották az elődöntőket a Csíkszeredában zajló, gyerekcsapatok számára kiírt székely–magyar labdarúgótornán, amelyen pénteken a helyosztókra kerül sor.

A helyosztókhoz érkezett a székely–magyar korosztályos focitorna
Küzdeni akarásból minden csapat jelesre vizsgázott Fotó: Veres Nándor

Az elődöntőben a legszorosabb csatát az U13-asoknál rendezett Székelyudvarhelyi FC–Sepsiszentgyörgyi Sepsi OSK elődöntő hozta, ahol a 2x20 perc után 0–0 volt az eredmény, így büntetőpárbajban dőlt el, hogy ki jut a döntőbe. A 9 méteres rúgásoknál az udvarhelyiek voltak fejben jobbak: ők csak két büntetőt hibáztak, a háromszékiek pedig hármat.

A házigazda FK Csíkszereda mindkét korosztályban döntős, a kicsiknél Szováta, a nagyoknál pedig Székelyudvarhely ellen vívja a péntek déli finálét.

A Sepsi OSK mindkét korosztályban a 3. helyért játszhat, a kicsiknél Marosvásárhely, a nagyoknál pedig a Transylvnia Utánpótlás Központ (a Kolozsvári Dribli, a Nagyváradi AC, az FK Kraszna és az Érmihályfalvi Unirea közös együttese) lesz az ellenfelük.

A 6. alkalommal megrendezett vetélkedőn, két korcsoportban 24 erdélyi és anyaországi csapat lépett pályára. A tornát Budapest XXI. Kerület Csepel Önkormányzata és Magyarország Csíkszeredai Főkonzulátusa közösen szervezi, házigazda a Székelyföld Labdarúgó Akadémia és az FK Csíkszereda. Az esemény fővédnöke Kövér László, a Magyar Országgyűlés elnöke.

A csütörtöki (negyedik) versenynap eredményei

U11-es korosztály

A csoport: Csepel USE–Székelyudvarhelyi FC 0–5, Marosvásárhelyi SE–Szovátai SE 3–5 és Pestszentimrei SK–Transylvania UK 1–12.
A csoport végeredménye: 1. Szováta, 2. Marosvásárhely, 3. Székelyudvarhely, 4. Csepel, 5. Transylvania, 6. Pestszentimre.

B csoport: Videoton FCF–FK Csíkszereda 2–13, Sepsiszentgyörgyi Sepsi OSK–Kovásznai UK 4–2 és Nagykanizsai FC–Gyergyószentmiklósi Jövő FC 2–6.
A csoport végeredménye: 1. Csíkszereda, 2. Sepsi OSK, 3. Gyergyószentmiklós, 4. Kovászna, 5. Nagykanizsa, 6. Videoton.

Elődöntők: Szováta–Sepsi OSK 4–2 (3–2) és FK Csíkszereda–Marosvásárhely 6–2 (3–2).

U13-as korosztály

A csoport: Csepel USE–Székelyudvarhelyi FC 1–8, Marosvásárhelyi SE–Szovátai SE 4–2 és Pestszentimrei SK–Transylvania UK 0–3.
A csoport végeredménye: 1. Székelyudvarhely, 2. Transylvania, 3. Marosvásárhely, 4. Szováta, 5. Csepel, 6. Pestszentimre.

B csoport: Videoton FCF–FK Csíkszereda 0–14, Sepsiszentgyörgyi Sepsi OSK–Kovásznai UK 2–0 és Nagykanizsai FC–Gyergyószentmiklósi Jövő FC 1–4.
A csoport végeredménye: 1. FK Csíkszereda, 2. Sepsi OSK, 3. Gyergyószentmiklós, 4. Kovászna, 5. Nagykanizsa, 6. Videoton.

Elődöntők: FK Csíkszereda–Transylvania 4–2 (2–0) és Székelyudvarhely–Sepsi OSK 0–0 – büntetőkkel 3:2.

A torna pénteken 9 órától a helyosztókkal folytatódik. Az U11-es csapatok az Erőss Zsolt Aréna melletti műgyepes pályán játszanak, az U13-asok mérkőzéseit pedig a Márton Áron és Segítő Mária gimnáziumok mögötti, Kós Károly utcai műgyepes pályán rendezik, a finálék mindkét helyszínen 12 órakor kezdődnek, a díjkiosztó ünnepséget pedig 14 órára tervezték, ennek helyszíne az Erőss Zsolt Aréna melletti műgyepes pálya.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.