Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

A helyek háromnegyede már elkelt a másodosztályú osztályozón

Horváth Bálint Ottó 2024. május 09., 13:19

Két fordulóval a labdarúgó 3. Liga felsőházi rájátszásának vége előtt tizenöt együttes kvalifikálta magát a másodosztályba való feljutásért zajló osztályozóra, ahol már csak öt hely kiadó.

A helyek háromnegyede már elkelt a másodosztályú osztályozón
Tizenöt csapat már megnyugodhat, bebiztosította helyét a bajnokság harmadik szakaszában Fotó: László Ildikó

Hétközi fordulót rendeztek a keddi és szerdai játéknapon a harmadosztályú bajnokság összesen tíz csoportjában. Az eredmények következtében újabb csapatok biztosították be helyüket az osztályozó elődöntőjében, köztük a Nyárádtői Unirea, amely a második helyet foglalja el a 9-es csoportban. Mellette a CSM Focşani (2-es csoport), a Dunărea Călăraşi (3-as), a Zernyesti Olimpic (5-ös), a SCM Râmnicu Vâlcea (6-os) és a Temes megyei Győrödi CSC (7-es) is továbbjutott a 7. fordulót követően.

Korábban a Bucovina Rădăuţi (1-es csoport), a Metalul Buzău (2-es), a CS Afumați (3-as), a Bukaresti CS Dinamo (4-es), az AFC Câmpulung Muscel (5-ös), a Nagyváradi FC Bihor (8-as), a Temesvári SSU Politehnica (8-as), a Besztercei Gloria (9-es) és a Zilahi SCM (10-es) biztosította be helyét az osztályozón.

Ez a tizenöt együttes tehát folytatja a küzdelmeket a bajnokság harmadik szakaszában, ahová melléjük még csatlakozik további öt csapat, ezeknek kiléte a rájátszás utolsó két fordulójában dől el.

Az utolsó öt kiadó helyre tízen pályáznak, az 1-es csoportban két bákói klub, a CSM és az FC küzd egymással a második pozícióért, a 4-esben a CS Blejoi és a SC Popești Leordeni, a 6-osban a Vediţa Coloneşti és a Cetatea Turnu Măgurele, a 7-esben az ACSO Filiaşi és a Dévai CSM, a 10-esben a Szatmárnémeti Olimpia és a Máramarosszigeti VSK esélyes még az osztályozó elérésére.

Fotó: László Ildikó

A legtöbb csoportban már az is biztossá vált, hogy mely gárdák végeznek az első helyen, ezek ugyanis hazai pályán játszhatják a május 25-re időzített visszavágót az osztályozó elődöntőjében, ahol az első mérkőzéseket három nappal korábban, május 22-én rendezik.

A tíz közül egy párosítást már ismerünk az elődöntőben, a 4-es csoport győztese, a Bukaresti CS Dinamo és a 3-as szériában második helyezett Dunărea Călăraşi találkoznak egymással a döntőbe jutásért.

Ami az egyetlen versenyben maradt székelyföldi együttest illeti, a 9-es csoportban nagy valószínűséggel a második helyen végző Nyárádtői Unirea a 10-es szériát megnyerő Zilahi SCM-vel játszhat az elődöntőben.

Fotó: László Ildikó

Az összesen tíz párharc győztese továbbjut az osztályozó döntőjébe, ahol szintén oda-visszavágókat rendeznek június 1-jén és 5-én, az öt diadalmaskodó gárda pedig feljut a 2. Ligába. Mellettük azonban még egy hatodik is szintet léphet, az öt döntőben alulmaradó, de négy legjobban teljesítő csapat számára ugyanis egy minitornát szerveznek.

Ennek keretében elődöntőt és döntőt játszanak, a győztes pedig szintén megszerzi a jogot a másodosztályban való indulásra, a következő kiírásban ugyanis megnövelik a csapatok létszámát, a jelenlegi 20 helyett 22-en fognak szerepelni a bajnokságban.

Az osztályozó elődöntőjének párosításai:

1. 1-es csoport 1. helyezettje–CSM Focşani (2-es csoport 2. helyezettje)
2. Metalul Buzău (2-es csoport 1. helyezettje)–1-es csoport 2. helyezettje
3. CS Afumați (3-es csoport 1. helyezettje–4-es csoport 2. helyezettje
4. Bukaresti CS Dinamo (4-es csoport 1. helyezettje)–Dunărea Călăraşi (3-es csoport 2. helyezettje)
5. AFC Câmpulung Muscel (5-ös csoport 1. helyezettje)–6-os csoport 2. helyezettje
6. 6-os csoport 1. helyezettje–Zernyesti Olimpic (5-ös csoport 2. helyezettje)
7. 7-es csoport 1. helyezettje–Temesvári SSU Politehnica (8-as csoport 2. helyezettje)
8. Nagyváradi FC Bihor (8-as csoport 1. helyezettje)–7-es csoport 2. helyezettje
9. 9-es csoport 1. helyezettje–10-es csoport 2. helyezettje
10. Zilahi SCM (10-es csoport 1. helyezettje)–9-es csoport 2. helyezettje

Az osztályozó döntőjének párosításai:

Az 1. párharc győztese–A 2. párharc győztese
A 3. párharc győztese–A 4. párharc győztese
Az 5. párharc győztese–A 6. párharc győztese
A 7. párharc győztese–A 8. párharc győztese
A 9. párharc győztese–A 10. párharc győztese
Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.