Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

A hajrában kapott góllal került hátrányba a Ferencváros az Olimpiakosz ellen

MTI 2024. február 15., 22:14

A Ferencváros egygólos vereséget szenvedett a görög Olimpiakosz vendégeként a labdarúgó Konferencia Liga tizenhatoddöntős párharcának csütörtök esti első mérkőzésén.

A hajrában kapott góllal került hátrányba a Ferencváros az Olimpiakosz ellen
Fotó: MTI/Ilyés Tibor

A Ferencváros nem is kezdhette volna jobban a mérkőzést, ugyanis Varga már a második percben a görög kapuba fejelt, csakhogy a videobíró érvénytelenítette a találatot les miatt. Nem sokkal később az Olimpiakosznak is megvolt az első helyzete, de Samy Mmaee szerelt az utolsó pillanatban. Ezt követően megnyugodtak a felek, így többnyire mezőnyjátékkal teltek a percek, mindkét csapat nagyon megbecsülte a labdát, és igyekezett minél tovább birtokolni azt.

Az idő múlásával ez a piros-fehéreknek sikerült jobban, de meddő fölényük helyzetekben nem nyilvánult meg, a Ferencváros pedig inkább gyors ellentámadásokra rendezkedett be. Ezek nem is voltak veszélytelenek, a zöld-fehérek elsősorban Ramírez és Marquinhos révén a bal oldalon tudtak a hazai csapat védelmi vonala mögé kerülni. Egy ilyen akció végén Ramírez veszélyeztetett, Paszhalakisz viszont védeni tudott. A görögök első igazán nagy helyzetére a 32. percig kellett várni, akkor Carmo fejelhetett kapura közelről, Dibusz elképesztő reflexszel hárított. A szünet előtti percekben valamelyest fokozódott a nyomás Dibusz kapuján, gól azonban nem született.

Fotó: MTI/Ilyés Tibor

A folytatásban is egyenlő erők küzdelme zajlott a pályán, a védelmek rendkívül stabilak voltak, így helyzet sem akadt egyik oldalon sem. Az 55. perctől a magyar bajnok szorította be görög riválisát, ebben a hét-nyolc perces periódusban több szöglete is volt, de gólveszélyes szituációt nem sikerült kialakítani.

Az Olimpiakosz aztán rendezte sorait, majd nem sokkal később El-Kabi lőtt mellé ziccerből. Jó iramú és lüktető volt a meccs annak ellenére, hogy a támadók csak elvétve tudták átjátszani a védelmeket. Az utolsó tíz perchez közeledve megint az Olimpiakosz tűnt veszélyesebbnek, egy ízben Dibusznak ismét nagyot kellett védenie El-Kabi lövésénél. A marokkói csatár a hajrában már nem hibázott, így vezetést szerzett az Olimpiakosz. A gól feltüzelte a hazaiakat, akik nagy elánnal rohamozni kezdtek, a Ferencváros viszont állta a sarat, így minimális hátránnyal készülhet a jövő heti hazai visszavágóra.

Fotó: MTI/Ilyés Tibor

Labdarúgó Konferencia Liga, tizenhatoddöntő, első mérkőzés:

Olimpiakosz–Ferencvárosi TC 1–0 (0–0).
Gólszerző: El-Kabi (83.).
Olimpiakosz: Paszhalakisz – Rodinei, Ntoi, Carmo, Ortega – Carvalho (Jovetic, 78.), Alekszandropulosz (Horta, 62.), Hezze – Fortunisz (Iborra, 92.), El-Kabi (El-Arabi, 92.), Maszurasz (Podence, 62.).
Ferencváros: Dibusz – Wingo, Cissé, S. Mmaee, Ramírez – Makreckis, Maiga – Zachariassen, Abu Fani (Besic, 82.), Marquinhos (Ben Romdhane, 75.) – Varga B. (Pesic, 75.).
Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.