Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Picivel korábban leállt a Hargita megyei labdarúgóélet

Józsa Csongor 2023. november 23., 10:42 utolsó módosítás: 2023. november 23., 11:39

Az időjárás miatt pár mérkőzést át kellett vinniük a tavaszi idényre. A Hargita Megyei Labdarúgó Egyesület elnökével értékeltük az őszi szezont.

Picivel korábban leállt a Hargita megyei labdarúgóélet
Kiegyensúlyozottabb a harc minden szinten Fotó: László Ildikó

A 4. Ligában a versenykiírás szerint még egy játéknap hátra volt a Hargita megyei labdarúgó-bajnokság őszi szezonjából, több csapatvezető jelezte, az időjárásra való tekintettel ezt tegyék át a tavaszi idényre. Ezt a szervező, a Hargita Megyei Labdarúgó Egyesület (HMLE) elfogadta.

„Igaz, hogy ebben a szezonban valamivel korábban kell lejelentenünk a bajnok kilétét, hiszen a pontvadászatoknak le kell járniuk az Európa-bajnokság előtt, de addig be tudjuk fejezni a 4. Ligát.

Meglátásom szerint sportszerűen zajlik minden szinten a megmérettetés. Ebben az évben kiegyensúlyozottabb mind a megyei, mind pedig a körzeti bajnokság.

Talán azért is, mert az előbbieknél négycsapatos felsőház lesz a rájátszásban, utóbbiaknál pedig átalakuláson mennek keresztül, lesz 6. Liga is Udvarhelyszéken, így igyekeznek, hogy minél előbb végezzenek a rangsorban” – mondta el a Székely Sport megkeresésére a HMLE elnöke, Tamás Zoltán.

Fotó: László Ildikó

Fontos szempont, hogy a soron következő szezonban az 5. Ligában játszó együtteseknek kötelező az öltöző. Olyan épület, amelyiknek három elkülönített része van: hazai, vendég és játékvezetői. Ezt a bajnokság végig el kell készíteniük, különben csak a 6. Ligában indulhatnak el.

A megyei ifjúsági focibajnokságok hét korosztályban zajlanak, itt is majdnem lefutott az őszi idény, egy korcsoportnál kellett pár meccset áttenni tavaszra.

A nehézségek tekintetében az elnök megjegyezte, mivel nincs annyi számú játékvezető, mint amennyi kellene, a mérkőzések ütemezésénél ezt szem előtt kell tartaniuk. „A csapatoknak meg kell érteniük, hogy ajánlhatnak egy meccsidőpontot, de azt a versenybizottság dönti el, hogy akkorra tudja kiírni, vagy mozdítania kell valamerre. Annak függvényében, hogy a játékvezetők miként küldhetők” – fejtette ki az egyesület vezetője.

Tamás Zoltán Fotó: Pinti Attila

Ha pedig már a bizottságoknál tartunk – ezek alkotják a HMLE-t –, többnyire a verseny-, a fegyelmi-, az ifjúsági- és a játékvezetői bizottság van foglalkoztatva Hargita megyében majdnem hetente.

„A technikai bizottságnál személyváltozás történt. Ennek élén eddig az FK Székelyudvarhely vezetőedzője, Jakab Zoltán volt. Ő elfoglaltságára hivatkozva jelezte, hogy ezt már nem tudja tovább vinni. Ezúttal is köszönjük az eddigi munkáját.

Egyben megtaláltuk az utódját, az FK Csíkszereda ifjúsági együtteseinél edzősködő Demény Norbert személyében. Nyitott szívvel elfogadta a felkérésünket”

– mondta Tamás Zoltán.

A HMLE elnöke megjegyezte, 67 egyesület van csatlakozva hozzuk, ebben a naptári évben mindenkinek adtak sportfelszerelést, vagy labdákat, nincs olyan csapat a megyében, aki nem kapott volna tőlük valamit.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.