Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Nehéz út áll Hargita és Kovászna megye bajnoka előtt

Zátyi Tibor 2023. február 02., 20:33

Csütörtökön sorsolás útján elkészítették a labdarúgó 3. Ligába szóló osztályozók párosításait. Hargita megye bajnoka Szeben megye legjobbjával találkozik.

Nehéz út áll Hargita és Kovászna megye bajnoka előtt
Idén is a Gyergyói VSK a legnagyobb esélyes a Hargita megyei bajnoki címre Fotó: Rokaly Balázs

A negyvenkét osztályozós párosításból 21 csapat jut majd fel a harmadosztályba. A mérkőzések időpontjait is rögzítette a Román Labdarúgó-szövetség: az első mérkőzés június 17-én 18 órától, a visszavágót június 24-én 17.30-tól rendezik.

A székelyföldi megyék mindannyian a 3-as jelzésű régióba kerültek, a sorsolás alapján a következő párosítások alakultak ki:
– Fehér megye–Kovászna megye
– Hargita megye–Szeben megye
– Maros megye–Brassó megye

Hargita megye bajnoka a lehető legnehezebb ellenfelet kapta az osztályozón. Szeben megyében a megszűnt Medgyesi Gaz Metan nyomain újjászerveződő és magas szintekre vágyódó Medgyesi SK 2022 vezeti a bajnokságot, míg mögötte három ponttal van lemardva a Nagyszebeni Inter Stars. Hargita megyében idén is a Gyergyószentmiklósi VSK diktálja a ritmust, a címvédőnek kilenc pont az előnye.

Kovászna megyében kiélezett a pontvadászat, a Bardóci Príma vezet a Barót VSC és a Kovászna SE előtt. Az itteni bajnok nagy nagy valószínűséggel az Alsógáldi Industriával találkozik, amely magabiztosan vezeti a Fehér megyei 4. Ligát.

A Radntói SK és a Marosvásárhelyi ASA pályázik a legnagyobb eséllyel a Maros megye bajnoki címére. Az aranyérmes a 3. ligás osztályozón Brassó megye legjobbjával találkozik, amely nagy valószínűséggel a Feketahalom, Inter Cristian és Tatrang hármasból fog kikerülni.

Az U17-es és az U19-es megyei bajnokságok következő szakaszának párosításait is elkészítették.

U19-es bajnokság
– Hargita megye–Kovászna megye
– Maros megye–Brassó megye

U17-es bajnokság:
– Kovászna megye–Brassó megye
– Hargita megye–Szeben megye
– Maros megye–Fehér megye

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.