Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Megváltozott a 4. Liga Hargita megyei csoportjának rájátszása

Dobos László 2023. augusztus 10., 17:02

Nincs új név a labdarúgó 4. Liga Hargita megyei csoportjában, az udvarhelyszéki- és a csíkszéki 5. ligás bajnokságból feljutásra jogosult klubok nem vállalták a megyeiben való indulást.

Megváltozott a 4. Liga Hargita megyei csoportjának rájátszása
Az előző idényben is kimagaslott a mezőnyből a Gyergyói VSK, a kupát viszont a Székelyudvarhelyi Golimpiákosz nyerte Fotó: Erdély Bálint Előd

Tamás Zoltántól, a HMLE elnökétől megtudtuk, hogy az augusztus utolsó hétvégéjén rajtoló megyei futballbajnokság két részből áll majd, az alapszakaszból és a rájátszásból,

így minden együttes számára meglesz a Román Labdarúgó-szövetség (FRF) által előírt csapatonkénti 22–22 mérkőzés a bajnokság végén.

„A vezetőség arról döntött, hogy a 18 fordulós alapszakaszt a rájátszás követi, a felsőházban négy- az alsóházban pedig hat gárda szerepel majd. A rájátszásban a felsőházi négy csapatnak megfeleződnek a pontjaik és játszanak még egy oda-vissza kört, az alsóházban pedig az együttesek magukkal veszik az összes pontokat, és csak egyszer-egyszer találkoznak ellenfeleikkel (hasonlóan a labdarúgó 2. Ligához – szerk. megj.)” – nyilatkozta Tamás Zoltán.

Az előző idényben a 4. Ligában a dobogós helyezésekért páros meccseket rendeztek, a rájátszásba a csapatok magukkal vitték az alapszakaszban szerzett pontokat. A bajnoki címet a Gyergyószentmiklósi VSK szerezte meg, a második helyen a Székelyudvarhelyi Roseal végzett, a dobogóra még Csíkszentsimon állhatott fel, Balánbánya pedig negyedik lett.

A labdarúgó 4. Liga Hargita megyei csoportjának mezőnye: Balánbányai Bányász, Zetelaki Fenyő, Gyergyószentmiklósi VSK, Székelykeresztúri Egyesülés, Csíkszentsimoni FC, Agyagfalvi Lendület, Homoródalmási Homoród, Csicsói Ezüstfenyő, Székelyudvarhelyi Roseal és Székelyudvarhelyi Golimpiákosz.

A bajnokság programjának sorsolását augusztus 17-én 18 órától tartják – a HMLE csíkszeredai szákházában.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.