Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Sok volt a félidőnyi előny, vereséggel zárta az őszt az SZFC

Zátyi Tibor 2020. november 18., 17:18

Nagyon gyenge játékkal rukkolt elő a Székelyudvarhelyi FC, a labdarúgó 3. Liga 9. fordulójából elhalasztott, szerdán délután pótolt mérkőzésen 2–1-re kikapott a főként ifjúsági játékosokat felvonultató Astra Giurgiu II-től.

Sok volt a félidőnyi előny, vereséggel zárta az őszt az SZFC
Galérianézet
Jól védekezett a fiatal vendégcsapat Fotó: Beliczay László

Fiatal, mindössze 20 éves átlagéletkorú csapattal állt fel az Astra II., mindössze a Viitorulnál, a Kolozsvári U-nál, a Petrolulnál, a Marosvásárhelyi ASA-nál és az Aradi UTÁ-nál is megfordult Mirel Bolboașă kapus volt „túlkoros”, a többiek 17 és 21 év közöttiek voltak.

A meccset jobban kezdte a házigazda, előbb az utolsó pillanatban szerelték Turcut, majd Marucza távoli lökete zúdult el a vendégek kapuja felett.

Azonban a 8. percben, az első Astra helyzetből gól lett: a leshatáron kiugrott támadót Moroz csak szabálytalanul tudta megállítani a 16-oson belül, a tizenegyest pedig Șerban értékesítette. A gól nagyon megfogta a házigazdát, a felszabadultan focizó Astra több helyzetet is ki tudott alakítani, a 35. percben pedig megduplázta előnyét, Duminica távoli lövése megviccelte Morozt, a labda pedig átcsorgott a gólvonalon.

Fotó: Beliczay László

Hazai részről két Szfárli-próbálkozást lehetett feljegyezni, az elsőt védte Bolboașă, a másodikat pedig blokkolták.

Bátrabban, támadólag kezdett a második játékrészben az SZFC, Vékás előbb kihagyott, majd értékesített egy helyzetet: az 52. percben Mitra beívelését követően Sütő fejelte középre, érkezett a jobbszélső és a hálóba fejelt.

Vékás szépítése időben jött, de több udvarhelyi gól már nem követte Fotó: Beliczay László

Ekkor úgy tűnt, hogy meg lehet fogni a vendégeket, ám minőségileg nagyon visszaesett a hazaiak játéka. A 62. percben Mitra veszélyes szabadrúgása halt el a kapus kezei között, majd csak a vendégek részéről lehetett helyzetet feljegyezni, ám Moroz bravúrral hárította azokat.

Fotó: Beliczay László

A nyáron még komoly terveket szőttek az SZFC-nél, ám lesz mit tenni a téli szünetben, hiszen csupán a 8. helyen áll a táblázaton. A többi székelyföldi csapat a középmezőnyben található, a Sepsi OSK fiókcsapata az 5., míg a Kézdivásárhelyi SE a 7. helyről várja majd a bajnokság jövő tavaszi folytatását. Március 13-án a Brassói SR Municipal ellen hazai pályán kezd az udvarhelyi csapat, míg a Sepsi OSK II. a KSE-t fogadja.

Labdarúgó 3. Liga, 5-ös csoport, 9. forduló (pótolt mérkőzés):
Székelyudvarhelyi FC–Astra Giurgiu II. 1–2 (0–2),
gólszerzők Vékás (52.), illetve Șerban (8., 11-esből), Duminica (35.)
SZFC: Moroz – Marucza, Stoian, Berkeczi, Partene, Jakab (Mitra, a szünetben), Sütő (Csala, 80.), Szfárli, Barta (Szőcs, a szünetben), Vékás, Turcu.

A 3. Liga állása: 1. Brassói Corona 26 pont, 2. CS Blejoi 23, 3. Brassói SR Municipal 17, 4. CSO Plopeni 14 (13–14), 5. Sepsi OSK II. 14 (11–13), 6. Astra II. 13 (18–18), 7. Kézdivásárhelyi SE 13 (14–18), 8. Székelyudvarhelyi FC 10, 9. Barcarozsnyói Olimpic Cetate 6 (8–14), 10. Brassói Kids Tâmpa 6 (7–24).
Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.