Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

 

Kiszakadt a gólzsák Székelyudvarhelyen

Zátyi Tibor 2023. április 21., 20:33

Kiváló játékkal, helyzeteit nagyszerűen kihasználva szerezte meg a három pontot a Székelyudvarhelyi FC, pénteken délután a labdarúgó 3. Liga alsóházában kiütéses győzelmet aratott a Brassói Kids Tâmpa ellen. A Sepsi OSK II. kikapott, míg a KSE döntetlent játszott.

Öt gólt szerzett az SZFC pénteken délután Fotó: László Ildikó

Közel százötven néző előtt kezdődött a találkozó, melynek elején mindkét együttes támadólag kezdett, ám komolyabb helyzetet egyik fél sem tudott kialakítani. A 18. percben első lehetőségét gólra is váltotta a házigazda, Simó harcolt ki egy szabadrúgást, a jobboldali szögletzászló mellett, a beívelésére jól érkezett Mitra, és közelről a hálóba bólintott. Két perccel később már kettővel ment az SZFC,

Beczét húzták le a tizenhatosban, a jogos büntetőt Simó magabiztosan értékesítette.

Gyors választ szeretett volna a brassói csapat, a gólok után kitámadott, több szögletük is volt, de a hazai védelem jól hárított. Aránylag hamar összejött a szépítés nekik, a 30. percben egy újabb szögletet követően Simó szabálytalankodott, a büntetőt Nechita belőtte. Az SZFC-t nem zavarta meg a gól, nem sokkal később ismét kettőre növelte előnyét, egy szögletet követően kialakult káoszt Gavîrliță használta ki, és nyolc méterről nem hibázott. A szünet előtt szinte összejött a negyedik hazai gól, ám Gavîrliță 30 méterről elvégzett szabadrúgását követően a labda kevéssel, de elkerülte a bal felsőt.

Fotó: László Ildikó

A szünetet követően jobban kezdett a Kids, Nechita jó helyzetből fölé lőtt, majd ugyanő próbálkozott, a labda elcsorgott az udvarhelyi gólvonal előtt. Sokáig nem tartott a Kids fölénye, a hazaiak visszavették a meccs irányítását és beszorították vendégeiket a kapujuk elé,

a 61. percben sokadik szögletüket pedig gólra is váltották, Kovács Szabolcs István fejelt a hálóba.

Ez megtörte Brassót, egymás után alakultak ki a hazai lehetőségek, ám a labda nem akart áthaladni a gólvonalon. A 71. percben végleg eldőlt a mérkőzés, Sburlea kapta meg második sárga lapját, így ha dühösen is, de el kellett hagyja a játékteret.

Fotó: László Ildikó

Ez talán túlságosan is megnyugtatta a hazaiakat, hiszen a Kids ezt követően támadásban maradt, bátor játéka szinte gólban csúcsosodott ki. Az 5–1-es végeredményt a csereként beállt Ketesdi állította be, hatalmas góllal, mintegy 25 méterről lőtt védhetetlenül a hálóba.

A felsőházban második győzelmét aratta az SZFC, és megtartotta éllovas pozícióját, jobb gólkülönbségének köszönhetően előzi meg a Sepsi OSK II-t 4–2-re legyőző CS Păulești együttesét. A Kézdivásárhelyi SE gólnélküli döntetlent játszott Zernyesttel, így továbbra is az utolsó helyen áll.

Fotó: László Ildikó

A következő fordulóban az SZFC jövő szombaton idegenben, Zernyesten játszik, míg a Sepsi OSK II. a kézdivásárhelyieket fogadja.

Labdarúgó 3. Liga, alsóház, 4. forduló
Székelyudvarhelyi FC–Brassói Kids Tâmpa 5–1 (3–1),
gólszerzők Mitra (18.), Simó (21. – 11-esből), Gavîrliță (40.), Kovács Sz. (61.), Ketesdi (90+2.), illetve Nechita (34., – 11-esből)
kiállítva Sburlea (71., Brassó).
SZFC: Albert – Marucza, Mitra (Kovács L., 69.), Kovács Sz., Tordai, Savin, Lázár, Gavîrliță (Ketesdi, 87.), Simó (Aramă, 69.), Szakács, Becze. Vezetőedző: Lucian Nicolau.
Kids: Murariu – Stoica, Sburlea, Potecu, Zota (Cupu, 37.), Șerban (Plăiașu, 79.), Moldovan, Kerekes (Clinci, a szünetben; Tenica 87.), Bugnar, Garvalov (Dima, a szünetben), Nechita. Vezetőedző: Ciprian Anghel.

CS Păulești–Sepsi OSK II. 4–2 (2–1)
Sepsi OSK II.: Niczuly Rajmund – Crantea Rareş, Cîrstean Bogdan, Moroşanu Ioan, Mitu Andrei, Stanislav Raul, Rența Denis, Ene Andrei, Bende Bence, Gyulai Cristian, Kocsis Norbert. Vezetőedző: Valentin Suciu.

Kézdivásárhelyi SE–Zernyesti Olimpic 0–0

3. Liga, 5-ös csoport, alsóház

Sorrend
Csapat
Mérkőzés
Győzelem
Döntetlen
Vereség
Gólkülönbség
Pont
1
Székelyudvarhelyi FC
4
2
1
1
10-5
32
2
CS Păulești
4
2
2
0
8-5
32
3
Sepsiszentgyörgyi Sepsi OSK II.
4
3
0
1
8-7
28
4
Zernyesti Olimpic
4
1
2
1
7-6
21
5
Brassói Kids Tâmpa
4
0
1
3
6-13
19
6
Kézdivásárhelyi SE
4
0
2
2
5-8
18

•  Fotó: László Ildikó
Fotó: László Ildikó
•  Fotó: László Ildikó
Fotó: László Ildikó
•  Fotó: László Ildikó
Fotó: László Ildikó
•  Fotó: László Ildikó
Fotó: László Ildikó
•  Fotó: László Ildikó
Fotó: László Ildikó
•  Fotó: László Ildikó
Fotó: László Ildikó
•  Fotó: László Ildikó
Fotó: László Ildikó
•  Fotó: László Ildikó
Fotó: László Ildikó
•  Fotó: László Ildikó
Fotó: László Ildikó
•  Fotó: László Ildikó
Fotó: László Ildikó
Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS

 
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.