Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Hatalmas tapasztalattal a háta mögött Nyárádtőre szerződött Fülöp István

Horváth Bálint Ottó 2023. augusztus 08., 20:45

A nagy tapasztalattal rendelkező sáromberki születésű középpályás, Fülöp István megegyezett a Nyárádtői Unirea csapatával. A Sepsi OSK-val tavaly Román Kupát nyert labdarúgó a 3. Liga új szezonjában a feljutásért küzdhet.

Hatalmas tapasztalattal a háta mögött Nyárádtőre szerződött Fülöp István
Fülöp István eredményes időszakot töltött a Sepsi OSK színeiben Fotó: Pinti Attila

Fülöp István érkezését kedden jelentette be a nyárádtői klub, a 33 éves támadó középpályás egy szezonra szóló megállapodást kötött a Maros megyeiekkel, így szülőfaluja, Sáromberke közelébe igazolt, a két település között mindössze 25 kilométer a távolság.

„Öröm számunkra, hogy Fülöp István aláírt a mi csapatunkhoz. Szeretnénk, hogy az utóbbi időben megszerzett tapasztalatával nagyban hozzájáruljon ahhoz, hogy az együttesünk elérje a célkitűzéseit. Egy olyan labdarúgó, aki ha minél hamarabb rendbe jön erőnlétileg, kiemelkedő játékos lehet a 3. Ligában” – nyilatkozta Fülöp István szerződtetéséről a Székely Sport érdeklődésére Adrian Pop, a Nyárádtői Unirea elnöke.

Nyárádtő az előző szezonban egy párharcra volt a másodosztályba való feljutástól, a harmadosztályú bajnokság osztályozójának döntőjéig jutott, ahol viszont mindkét mérkőzést elveszítette a Vajdahunyadi Corvinullal szemben.

A Maros megyei csapatnak az új szezonban is hasonló a célkitűzése, a klubelnök elmondása szerint lépésről lépésre kell haladjanak, az első számú céljuk a felsőházi rájátszásba jutás, majd ott az osztályozót jelentő első két hely megszerzése, és ha ezt elérik szeretnék azt, hogy feljussanak a 2. Ligába.

Fotó: Pinti Attila

Fülöp István közel tíz szezont húzott le az élvonalban

Fülöp István a Szászrégeni Avântul csapatánál kezdte felnőtt pályafutását, majd az FC Botoșani-hoz került, amellyel a 2012–2013-as szezonban megnyerte a másodosztályú bajnokságot. Az élvonalban a moldvai együttes meghatározó játékosává vált, a klubnál összesen öt szezon alatt 113 mérkőzésen 26 gól és 21 gólpassz volt a mérlege.

Aztán 2017-ben a magyar élvonalba a Diósgyőri VTK-hoz igazolt, ahol mindössze egy fél évet töltött, majd júliusban a román élvonal akkori újoncához, a Sepsi OSK-hoz igazolt kölcsönbe. A háromszékieknél huszonnyolc bajnoki mérkőzésen kilencszer volt eredményes a 2017–2018-as szezonban, majd a Sepsi 2018 nyarán végleg szerződtette a DVTK-tól.

Fülöp öt szezont játszott a Sepsi OSK színeiben, ahol eredményes időszakot töltött. Összesen 94 mérkőzésen lépett pályára, 18 találat és 19 gólpassz fűződik a nevéhez, és a 2021–2022-es szezonban megnyerte a Román Kupát a székelyföldi klubbal.

Az előző idényben a magyar és a román másodosztályban a Békéscsaba, illetve a Buzău csapataiban játszott.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.