Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Gólzápor a székely derbin

Zátyi Tibor 2023. március 31., 17:53 utolsó módosítás: 2023. április 06., 13:41

Győzelemmel kezdte a labdarúgó 3. Liga alsóházi rájátszását a Székelyudvarhelyi FC, pénteken délután a székely rangadón gólokban gazdag találkozón 4–2-re verte a Kézdivásárhelyi SE-t.

Gólzápor a székely derbin
Galérianézet
Négy gólt lőtt az SZFC Kézdinek Fotó: László Ildikó

Támadó felfogásban kezdte a mérkőzést a Székelyudvarhelyi FC, negyedóra játékot követően az esős időjárás miatt nehéz pályán Becze előtt adódott két nagy lehetőséget, ám egyiket sem tudta gólra váltani. Az első találatra sem kellett sokat várni, a 18. percben Marucza tört be a vendégek tizenhatosába, erős lövését védte Bunduc, a KSE védelme nem tudott felszabadítani, a labda Gavîrliță elé került, aki 10 méterről a hálóba bombázott.

A gól megfogta a felső-háromszéki csapatot, és érkezett is a második hazai találat, Becze perdített közelről a hálóba.

Fotó: László Ildikó

Ezután Kézdi próbált kitörni a hazai nyomás alól, de sikertelenül, a térfelükön zajlott a játék. A 36. percben szinte három lett a hazaiak előnye, 25 méterre a kaputól szabadrúgáshoz jutott az SZFC, Gavîrliță lövését Bunduc nagyot vetődve szögletre mentette. A félidő hajrájában szépített a KSE, jobb oldalról érkező szabadrúgást követően a labda irányt váltott egy védőn, ez becsapta Vlasát, így Albu a hálóba pöccintett. De erre még volt válasza a hazaiaknak, Marucza beadását Becze fejelte a hálóba, a játékvezető pedig nem is engedte a középkezdést, az öltözőkbe vezényelte a feleket.

Fotó: László Ildikó

A második félidőre mindkét oldalon két-két friss ember érkezett a pályára, ám a játék ritkán pörgött fel, főleg a középmezőnyben fociztak.

Az idő teltével egyre többet hibáztak a csapatok, a vendégek többször is lesre futottak, emiatt nagyon töredezett volt a játék.

Az események a 71. percben pörögtek fel ismét, Szakács hámozta át magát három emberen is majd lőtt nagy gólt Kézdinek. Úgy tűnt, hogy ezzel lezárta a meccset az SZFC, ám a vendégeknek volt még válaszuk, a 80. percben Gazda ívelését Locotuș fejelte a kapuba. A hajrára még volt két nagy helyzete az SZFC-nek, Bunduc hibázott mindkétszer, ám előbb Simó, majd Becze nem tudta kihasználni a lehetőséget.

A Székelyudvarhelyi FC 4–2-re nyert a rájátszás nyitófordulójában, így megerősítette helyét az élen, míg a Kézdivásárhelyi SE maradt az utolsó helyen.

Fotó: László Ildikó

A Sepsi OSK II. is győzelemmel kezdett, hazai pályán gól nélküli döntetlent követően 2–1-re győzte le a Brassói Kids Tâmpa csapatát.

A következő fordulóban a Székelyudvarhelyi FC a CS Păulești csapatát fogadja, a KSE pedig a Brassói Kids Tâmpát, míg az OSK II. Zernyestre látogat.

Labdarúgó 3. Liga, play out, 1. forduló
Székelyudvarhelyi FC–Kézdivásárhelyi SE 4–2 (3–1),
gólszerzők Gavîrliță (18.), Becze (25., 45.), Szakács (71.), illetve Albu (43.), Locotuș (80.)
SZFC: Vlasa – Marucza, Berkeczi (Kovács L., a szünetben), Kovács Sz., Tordai, Savin, Lázár (Botorok, a szünetben; Hadnagy, 63.), Gavîrliţă (Matei, 86.), Simó, Szakács, Becze.
KSE: Bunduc – Bagoly (Gergely, a szünetben), Sánta T., Keresztély (Pál, a szünetben), Papp (Gazda, 68), Sánta L. (Szőcs, 68.), Locotuş, Gajdó, Tankó, Albu, Bandi (Péter, 38.).

Sepsi OSK II.–Brassói Kids Tâmpa 2–1 (0–0),
gólszerzők: Nistor ( 72.), Kocsis (78.), illetve Kerekes (76.)
OSK II.: Niczuly Rajmund – Crantea Rareş, Cïrstean Bogdan, Moroşanu Ioan, Bălănucă Paul, Șerban Sergiu, Rența Denis, Ene Andrei, Stanilav Raul, Toma Vlad, Nistor Ákos.

Labdarúgó 3. Liga, 2022–2023-as szezon, 5-ös csoport, alsóház, 1. forduló

3. Liga, 5-ös csoport, alsóház

Sorrend
Csapat
Mérkőzés
Győzelem
Döntetlen
Vereség
Gólkülönbség
Pont
1
Székelyudvarhelyi FC
1
1
0
0
4-2
28
2
CS Păulești
1
0
1
0
1-1
25
3
Sepsiszentgyörgyi Sepsi OSK II.
1
1
0
0
2-1
22
4
Brassói Kids Tâmpa
1
0
0
1
1-2
18
5
Zernyesti Olimpic
1
0
1
0
1-1
17
6
Kézdivásárhelyi SE
1
0
0
1
2-4
16

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.