Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Fülöp István számára is újdonság lenne a feljutás a Nyárádtővel

Horváth Bálint Ottó 2024. március 06., 13:42

Tavaly nyáron igazolt a harmadosztályú bajnokságban a feljutásért küzdő Nyárádtői Unireához a komoly élvonalbeli tapasztalattal rendelkező középpályás. A tavaszi szezon előtt Fülöp Istvánt a Maros megyei labdarúgócsapatról és az esélyekről kérdeztük.

Fülöp István számára is újdonság lenne a feljutás a Nyárádtővel
Galérianézet
Fülöp István 129 mérkőzésen játszott az élvonalban Fotó: Fekete Lehel/Sepsi OSK

Fülöp István szülőfaluja, Sáromberke közelében játszik, elmondása szerint az elmúlt bő fél évben csakis jó dolgokat tapasztalt Nyárádtőn. „Tényleg egy olyan klub, amely kiváló körülményeket biztosít a játékosoknak és a szakmai stábnak, ilyenek néhány helyen még az első osztályú csapatoknál sincsenek megteremtve.

Fel akarunk jutni a másodosztályba, a vezetőség mindent megtesz ennek eléréséért, de úgy vélem, ez csak rajtunk, játékosokon múlik”

– nyilatkozta a 33 éves támadó középpályás a Székely Sport megkeresésére.

A téli felkészülésről megjegyezte, hogy jól sikerült, az időjárás is kedvezett, ám erőnlétileg megterhelő időszak volt számukra, hiszen bő egy hónap alatt kilenc barátságos mérkőzést játszottak. „Ezek közül a legtöbbet meg tudtuk nyerni, és úgy látom, hogy a csapat megfelelően fel van készülve a bajnokság folytatására” – tette hozzá.

A 3. Liga 9-es csoportjának őszi szezonját a harmadik helyen befejező nyárádtői csapat programja nagyon nehéz az alapszakasz végén, hiszen az utolsó három fordulóban mind a felsőházi rájátszásra pályázó csapatok, a Gyulafehérvári Unirea, a Kudzsiri Metalurgistul és a Medgyesi SK ellen játszik.

Fotó: Facebook/Sepsi OSK

„A legnehezebb ellenfelünk a Medgyesi SK lesz a rájátszásban, mivel nagyon jó játékosokat igazoltak a télen. De ahhoz, hogy oda jussunk, előbb be kell biztosítsuk a helyüket a legjobb négy között. Lényeges, hogy

megnyerjük az első tavaszi mérkőzést szombaton a Gyulafehérvári Unirea ellen idegenben, mert ha ez sikerül, akkor szinte teljesen biztos, hogy bejutunk a felsőházba”

– fejtette ki Fülöp István.

Kiemelte, hogy a legerősebb csoportban játszanak a harmadosztályban. „Nehéz menetelés vár ránk, de odatesszük magunkat, és bízunk benne, hogy végül sikerül elérni a célunkat. A csapat tavaly az osztályozó döntőjében játszott, idén is az a legkevesebb, hogy ismét eljussunk odáig, és megküzdjünk a feljutásért. Meglátásom szerint azóta fejlődött az együttes, olyan játékosok érkeztek, akik az élvonalban is játszottak, ami sokat jelent ezen a szinten” – jegyezte meg a hazai első osztályban 129 mérkőzésen szerepelt játékos.

Arra a kérdésre, hogy mit jelentene számára a 2. Ligába való feljutás, Fülöp István úgy válaszolt, mindenképpen új dolog lenne, mert ilyenben még nem volt része a pályafutása során. Korábban ugyan már sikerült szintet lépnie, az FC Botoșani színeiben viszont még a 2012–2013-as szezonban a másodosztályú bajnokság megnyerésével az élvonalba jutott fel.

Fotó: Pinti Attila

Hogyan látja a korábbi csapatait a Szuperligában?

Fülöp Istvánt a korábbi csapatai teljesítményéről is kérdeztük, úgy véli a Sepsi OSK és az FC Botoșani is eléggé nehéz helyzetben van.

A háromszéki klubbal 2022-ben Román Kupát nyert labdarúgó szerint a Sepsi OSK-nak nagy szerencséje kell legyen, hogy a Szuperliga alapszakaszának zárófordulójában elcsípje az utolsó felsőházi helyet. Mint mondta, sokba került nekik a négymeccses vereségi sorozat, és kicsit későn ébredtek fel, így már nincs saját kezükben a sorsuk, más eredményektől is függenek, és úgy gondolja, a Kolozsvári U meg tudja verni a Voluntari-t, amely sok csapatot nem tud bántani és a végén az egyik kieső lesz.

A sereghajtó Botoșani-nál (amelyhez a télen visszatért testvére, Fülöp Loránd) pedig akármennyire is akarják, nagyon nehéz dolguk lesz kiharcolni a bennmaradást, mivel nagy a lemaradásuk, és sok pontot kellene gyűjtsenek az alsóházban.

Fotó: Pinti Attila

Fülöp István közel tíz szezont húzott le az élvonalban

Fülöp István a Szászrégeni Avântul csapatánál kezdte felnőtt pályafutását, majd az FC Botoșani-hoz került, amellyel a 2012–2013-as szezonban megnyerte a másodosztályú bajnokságot. Az élvonalban a moldvai együttes meghatározó játékosává vált, a klubnál öt szezon alatt 113 mérkőzésen 26 gól és 21 gólpassz volt a mérlege.

Aztán 2017-ben a magyar élvonalba, a Diósgyőri VTK-hoz igazolt, ahol mindössze egy fél évet töltött, majd júliusban a román élvonal akkori újoncához, a Sepsi OSK-hoz igazolt kölcsönbe. A háromszékieknél huszonnyolc bajnoki mérkőzésen kilencszer volt eredményes a 2017–2018-as szezonban, majd a Sepsi 2018 nyarán végleg szerződtette a DVTK-tól.

Fülöp öt szezont játszott a Sepsi OSK színeiben, ahol eredményes időszakot töltött. Összesen 94 mérkőzésen lépett pályára, 18 találat és 19 gólpassz fűződik a nevéhez, és a 2021–2022-es szezonban megnyerte a Román Kupát a székelyföldi klubbal.
Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.