Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Fiatal tehetségek érkeztek a Székelyudvarhelyi FC-hez

Zátyi Tibor 2024. február 01., 18:05 utolsó módosítás: 2024. február 01., 18:07

A távozók bejelentését követően új érkezőkről számolt be a Székelyudvarhelyi FC, a labdarúgó 3. Ligában szereplő klubnál folytatja a Kolozsvári CFR-nél nevelkedett Cezar Bud, illetve hazatér a Székelyföld Labdarúgó Akadémiától Biró Tamás.

Fiatal tehetségek érkeztek a Székelyudvarhelyi FC-hez
Biró Tamás a Székelyföld Labdarúgó Akadémiától tért haza Fotó: Facebook/Székelyudvarhelyi FC

Cezar Mihail Bud érkezését hétfőn jelentették be a klub közösségi oldalán. A főként középhátvéd poszton játszó 22 éves labdarúgó a jobb oldalon is megállja a helyét, pályafutását Kolozsváron a helyi FC Viitorulnál kezdte, majd a CFR utánpótlásába került. Ezután megfordult Nagysomkúton, legutóbb pedig a 3. Liga 10-es csoportjában szereplő Désaknai Minerul (Ocna Dej) játékosa volt.

A második érkezőt pedig épp a születésnapján, csütörtökön mutatta be a klub. „Fiatal játékosunk tért vissza Székelyudvarhelyre. Biró Tamás itthon sajátította el a labdarúgás alapjait, 14 éves koráig az SZFC-nél, majd utána a Székelyföld Labdarúgó Akadémián nevelkedett Csíkszeredában. A különösen jó dinamikával és sebességgel megáldott támadónk ma ünnepli a 20. születésnapját. Boldog születésnapot és isten hozott haza, Tamás!” – írják a támadóról.

Cezar Mihail Bud a Kolozsvári CFR utánpótlásában is megfordult Fotó: Facebook/Székelyudvarhelyi FC

László Zsolt csapatmenedzsertől megtudtuk, hogy továbbra is több játékost tesztelnek a klubnál, de már kezd körvonalazódni az a keret, amely nekifut a tavaszi szezonnak. „Több játékost tesztelünk még, szombaton is megnézünk néhányat. A felkészülés jól halad, a fiúk keményen edzenek.

A fizikai felkészülés ezen szakaszában még ólom van a lábakban, nem érdekelnek minket, hogy milyen eredmények lesznek a felkészülési találkozókon, csak ne sérüljön meg senki.

A műgyepes meccsek amúgyis nagyon csalókák, egy-egy játékos úgy megy rajta, mint az óra, ám amint fűre kerül, megáll a tudomány” – utalt arra, hogy a csapat vereséget szenvedett az eddigi két felkészülési meccsén (7–0 az FK Csíkszeredával, 4–0 a Medgyesi SK-val).

Korábban írtuk, hogy eddig négy távozó neve biztos: Radu Matei és Bujdosó Szilárd a Sepsi OSK II.-höz igazolt, Aszalos Richárd saját kérésre szerződést bontott, hogy Magyarországon Karcag csapatánál folytathassa, míg Bogdan Liviu Cîrstian ideiglenesen abbahagyta a labdarúgást, mivel licencvizsgája lesz idén.

A következő felkészülési meccs időpontja és helyszíne is ismert, szombaton 12 órakor a 9-es széria 8. helyezettjénél, a Szászrégeni Avântul vendége lesz a Székelyudvarhelyi FC.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.