Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Ellentámadások okozták az SZFC vesztét

Zátyi Tibor 2022. augusztus 27., 20:11 utolsó módosítás: 2022. augusztus 27., 20:12

Vereséggel kezdte a labdarúgó 3. Liga új szezonját a Székelyudvarhelyi FC, az 5-ös csoport nyitófordulójában, szombaton délután a CS Blejoi vendégeként kapott ki két góllal.

Ellentámadások okozták az SZFC vesztét
A második félidőben a házigazda Blejoi két ellentámadást is értékesített Fotó: László Zsolt/SZFC

Nagy melegben rendezték a mérkőzést, melynek legelején könnyen előnybe kerülhetett volna a vendég SZFC, Becze Tamás lőtt 14 méterről, nagyon jó helyzetből, de nem találta el a kaput. A hazaiak idővel átvették a mérkőzés irányítását, ám befejezéseikbe rendre hiba csúszott, így fél órát kellett várni az első nagy helyzetre: ekkor egymás után három szögletet is elvégezhetett a Blejoi, a harmadiknál Petrescu nagyot védett.

Nem sokkal később az udvarhelyieken volt a sor, hogy veszélyeztessenek, a 36. percben Matei végzett el egy szögletet, a labdát Mitra jó helyzetből mellé fejelte. A játékrész vége mindkét oldalon tartogatott még egy-egy lehetőséget: előbb Gavîrliță hamarkodott el egy lehetőséget, és távolról nem találta el a kaput, majd a hazaiak végezhettek el egy közvetett szabadrúgást az SZFC tizenhatosában, a lövést sikerült blokkolniuk a vendégeknek.

Izgalmasan folytatódott a mérkőzés, a 49. percben a hazaiak kapusa és a védője nem értette meg egymást, a labdára Becze csapott le, azonban lövésével nem tudta eltalálni az üresen álló kaput. Rögtön jött a válasz, a CS Blejoi megszerezte a vezetést, ellentámadás végén érkezett a beívelés és a hazaiak középcsatára, Lambru értékesítette a lehetőséget. Érkeztek a friss emberek az SZFC-hez, az újabb gólt viszont ismét a hazaiak szerezték, Bălașa ]jabb ellentámadás végén volt eredményes.

A hazaiak kétgólos előnyük tudatában átengedték a mérkőzés irányítását a vendégeknek, és masszív védekezésre és ellentámadásokra rendezkedtek be. Az SZFC pedig nem tudta feltörni a CS Blejoi falát, így még a szépítés sem jött össze, a meccset 2–0-ra kikapta.

Sok pihenő nincs, újabb kiszállások következnek, mindkettő Brassó megyébe: a Román Kupa második fordulójában, szerdán 17.30-kor a Brassói SR Municipal, majd a bajnokság második játéknapján, jövő szombaton a Zernyesti Olimpic vendége lesz.

Labdarúgó 3. Liga, 5-ös csoport, 1. forduló
CS Blejoi–Székelyudvarhelyi FC 2–0 (0–0)
gólszerző Lambru (51.), Bălașa (62.)
SZFC: Petrescu – Moldovan (Botorok, 69.), Mitra, Kovács Sz., Lázár (Curpăn, 69.), Savin, Becze (Kovács B., 57.), Matei, Dobrean (Muscă, 60.), Szakács, Gavîrliță. Vezetőedző: Gabriel Rădulescu.

 

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.