Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Csak kapufáig jutottak a csíki lányok Temesváron

Dobos László 2024. március 09., 16:04

Háromgólos vereséggel kezdte az FK Csíkszereda együttes a női labdarúgó Szuperliga felsőházi rájátszását. Kollár Péter tanítványai nem játszottak alárendelt szerepet, de nem tudtak gólt lőni az éllovasnak.

Csak kapufáig jutottak a csíki lányok Temesváron
Galérianézet
Sok helyzetet hozott a meccs, a hazaiak hármat is kihasználtak Fotó: FK Csíkszereda

Tavaszias környezetben, a háttérben kivirágzott fákkal zajlott szombaton délután a Temesvári Poli–FK Csíkszereda összecsapás a női élvonalbeli labdarúgó-bajnokság felsőházi rájátszásában. Mindkét csapatnak volt egy-egy fontos hiányzója: a házigazdáknál nem játszott Anda Jivan, a vendégeknél pedig a gólkirály Tóbik Melánia.

Fotó: FK Csíkszereda

Az első félidőben többet támadott a hazai alakulat, amely az első veszélyesebb helyzetét rögtön gólra is váltotta. A 28. percben egy baloldali szabadrúgást követen nagy kavarodás alakult ki a csíki kapu előtt, ebből talált be közelről a rövid alsóba Shaira Pera (0–1). A bekapott gól után a vendégek távoli lövésekkel próbálkoztak, a 44. percben azonban újabb találatot kaptak. Egy, a kapu rövid sarka felé tartó lövést Bartalis – egyébként a mezőny egyik legjobbja – próbált kirúgni, azonban rosszul találta el, és saját kapujába rúgta, öngólt vétett (2–0).

Fotó: FK Csíkszereda

A második játékrész első felében szépíthetett volna a székelyföldi csapat, azonban Herczeg szabadrúgása kevéssel fölé ment, Magyarics elől bravúrral mentettek, Orbán pedig kétszer is tiszta gólhelyzetbe került, először a felső kapufát találta el, a másodiknál pedig a gólvonalról rúgták ki a hazaiak. A csíki kapunál is voltak helyzetek szép számmal a második játékrészben, Tankó Réka kapus többször bravúrral mentett, a 87. percben azonban ő is tehetetlen volt. A temesváriak harmadik gólja egy jobb oldali szöglet után született, amikor Andreea Sepețan kapásból a hosszú alsóba bombázta a labdát (3–0).

Fotó: FK Csíkszereda

Női labdarúgó Szuperliga, felsőházi rájátszás, 1. forduló:
Temesvári Poli–FK Csíkszereda 3–0 (2–0).
Gólszerzők: Shaira Pera (28.), Bartalis Barbara (44., öngól) és Andreea Sepețan (87.).
Játékvezetők: Dan Ștefan Buzărnescu, Cristian Daniel Ilinca (mindketten Craiova) és Ioan Alexandru Corb (Szatmárnémeti).
Megfigyelők: Marian Cătănescu (Craiova) és Sliviu Mocanu (Arad).

Fotó: FK Csíkszereda

Temesvári Poli: Sara Câmpean – Antonia Bratu, Teodora Meluță, Nagy Melinda, Lorena Mihăilesc, Nikoleta Kurja, Roxana Mirea, Dimitra Ivanova, Shaira Pera, Alexandra Boboc, Claudia Bistrian. Szünet után játszott még: Florentina Ancăș, Andreea Sepețan, Dana Cioablă, Ana Maria Bucșa és Emilly da Silva Scaramelo. Stáb: Mirel Albon (vezetőedző), Sabina Scurtu (erőnléti edző), Petru Țurcaș (kapusedző), Rodica Bogdan, Nelu Pera (gyúró).
FK Csíkszereda: Tankó Réka – Balázs Eszter, Bartalis Barbara, Haraszti Fanni, Szőke Eszter, Balázs Csilla, Antal Anita, Herczeg Andrea, Androniki Mikalopulu, Magyarics Zoé, Mitri Rita. Szünet után játszott még: Nyéki Anna, Orbán Aranka, Szentes Szabina, Albu Erika és Györgyicze Réka. Stáb: Kollár Péter (vezetőedző), Gudovics Attila (erőnléti edző). Ferencz Levente (kapusedző), Gál Ervin (a csapat képviselője).

A csoport másik mérkőzését, a Kolozsvári U Olimpia–Konstancai Farul találkozót vasárnap 13 órától rendezik.

A következő fordulóban (március 16–17.): FK Csíkszereda–Konstancai Farul és Temesvári Poli–Kolozsvári U.

Női labdarúgó 1. Liga, felsőházi rájátszás

Sorrend
Csapat
Mérkőzés
Győzelem
Döntetlen
Vereség
Gólkülönbség
Pont
1
Temesvári Poli (nők)
1
1
0
0
3-0
38
2
Konstancai Farul (nők)
0
0
0
0
0-0
26
3
Kolozsvári U Olimpia
0
0
0
0
0-0
26
4
FK Csíkszereda (nők)
1
0
0
1
0-3
24

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.