Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

3. Liga: megvan kik ellen kezdenek a székelyföldi csapatok

Sebestyén Ervin 2022. augusztus 19., 13:40

A Román Labdarúgó-szövetség (FRF) pénteken tartott sorsolásán kiderült, hogy ki ellen kezdi meg a 2022–2023-as idénybeli szereplését a 3. Ligában az FK Csíkszereda II., Sepsiszentgyörgyi Sepsi OSK II., a Kézdivásárhelyi SE, valamint a három marosi gárda..

3. Liga: megvan kik ellen kezdenek a székelyföldi csapatok
Gőzerővel készülnek a székelyföldi együttesek a bajnoki rajtra Fotó: Pinti Attila

Az előző évhez hasonlóan a harmadosztályú bajnokságban 100 csapat vesz részt, amelyeket tíz, egyenként tíz együttest felvonultató csoportba soroltak. Nagy meglepetésre az FK Csíkszereda farmcsapatát nem az 5-ös csoportba osztották be a többi székelyföldi együttes mellé, hanem az 1-es csoportba.

Az első játéknapon az FK ellenfele a Ceahlăul Piatra Neamț lesz, míg a Sepsiszentgyörgyi Sepsi OSK II. a Barcarozsnyói Olimpic ellen kezdi meg a szereplését, a Kézdivásárhelyi SE Zernyesti Olimpic ellen bizonyíthat, a Székelyudvarhelyi FC a CS Bleioj otthonába látogat.

A nyáron feljutott Marosvásárhelyi SE a Szászrégeni Avântul otthonában játszik, illetve Kudzsiri Metalurgistul–Nyárádtői Unirea és Marosújvári SK–Vajdahunyadi Corvinul mérkőzéseket rendeznek az első fordulóban.

Fotó: Pinti Attila

A bajnokság augusztus 27-én rajtol, az alapszakaszban oda-visszavágókat rendeznek 18 forduló keretében.  A csoportok első négy helyezettje a felsőházi, a további hat csapat az alsóházi rájátszásban folytatja a küzdelmet. Minden csoport playoffjában az együttesek háromszor mérkőznek meg egymással, míg a playoutban kétszer találkoznak a felek.

Ezt követően a felsőházi csoportok első két helyezettje, azaz összesen húsz klub oda-visszavágó alapon játszik tovább az osztályozó első körében. A tíz győztes továbbjut az osztályozó döntőjébe, ahol újabb kétmérkőzéses párharcot kell megnyerjenek a feljutásért, így a bajnokság végén öt klub szerez indulási jogot másodosztályban.

Az alsóházi csoportokban az utolsó két helyen végzett csapat kiesik, de búcsúzik a leggyengébb pontszámmal rendelkező negyedik helyezett is.

A székelyföldi érdekeltségű csoportok programja:

1-es csoport, 1. forduló:
FK Csíkszereda II.–Ceahlăul Piatra Neamț
Bucovina Rădăuți–Știința Miroslava
Rapid Brodoc–Foresta Suceava
Dante Botoșani–Bákói CSM
Viitorul Darabani–Șomuz Fălticeni

5-ös csoport, 1. forduló:
Kézdivásárhelyi SE–Zernyesti Olimpic
Sepsiszentgyörgyi Sepsi OSK II.–Barcarozsnyói Olimpic
CS Bleioj–Székelyudvarhelyi FC
CSO Plopeni–CS Păulești
Brassói Kids Tâmpa–Brassói SR Municipal

9-es csoport, 1. forduló:
Szászrégeni Avântul–Marosvásárhelyi SE
Kudzsiri Metalurgistul–Nyárádtői Unirea
Marosújvári SK–Vajdahunyadi Corvinul
Gyulafehérvári CSU–Kolozsvári Viitorul
Kolozsvári Sănătatea–Gyulafehérvári Unirea
Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.