Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Új lelátóval bővül a csíkszeredai stadion

Dobos László 2021. február 19., 14:19 utolsó módosítás: 2021. február 19., 14:34

Egy nappal a labdarúgó 2. Liga tavaszi szezonjának kezdete előtt jelentette be az FK Csíkszereda, hogy új lelátóval bővül a város stadionja. Ráduly Róbert Kálmán projektmenedzser szerint az 1400 férőhelyes lelátó munkálatai március elején kezdődnek el, és egy év alatt szeretnék befejezni.

Új lelátóval bővül a csíkszeredai stadion
A 2021-es esztendő legjelentősebb csíkszeredai közösségi beruházása kezdődhet el Fotó: FK Csíkszereda

Az FK Csíkszereda sajtótájékoztatóján Szondy Zoltán klubelnök jelentette be, hogy letették a csíkszeredai városházához az építkezési engedély megszerzéséhez szükséges dokumentációt – a stadion Lidl bevásárlóközponthoz közeli oldalán épülő új lelátó és klubház munkálatainak elkezdése érdekében.

Gyakorlatilag ezzel fog befejeződni a csíkszeredai stadionnál zajló beruházás, ezzel lesz teljes a Székelyföld Labdarúgó Akadémia csíkszeredai bázisa

– összegezte Szondy.

Ráduly Róbert Kálmán projektmenedzser, az FK Csíkszereda beruházásokért felelős igazgatója a sajtótájékoztatón elmondta, hogy már csak a városháza által kiadandó építkezési engedélyre várnak, és megkötik a szerződést a kivitelezővel, amely az ING Service cég lesz, őket választották ki a meghívásos alapon történt közbeszerzési eljáráson. Ez a cég építette a stadion jelenlegi lelátóját is.

Ráduly kihangsúlyozta, hogy szerették volna kilenc hónap alatt befejezni, de ezt az építő nem vállalta,

így valószínűleg egy év alatt fejeződnek majd be a munkálatok.

A magyar kormány által támogatott beruházás értéke 15 millió lej, és ezt az összeget a Bethlen Gábor Alaphoz leadott pályázaton nyerték – mondta el a menedzser.

Szondy Zoltán klubelnök és Ráduly Róbert Kálmán projektmenedzser számolt be a részletekről Fotó: Pinti Attila

A lelátó éz az új épület a Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (UEFA) és a Román Labdarúgó-szövetség (FRF) előírásainak megfelelő kiszolgáló-felületeket foglal majd magába. Szeretnék a stadion befogadóképességét 2500 férőhelyesre bővíteni, így az új fedett lelátóra 1400 széket terveztek.

A követelményeknek megfelelő sajtópáholy, televíziós közvetítő- és kommentátor-állások, illetve a vegyes zóna is helyet kap majd az új épületben – sorolta Ráduly. Az új klubházba költözik majd az FK titkársága, ott lesz a felnőtt csapat öltözője, a vendégöltözők, de edzőterem, elsősegély pont, doppingszoba és szertár is létesül ott.

A jelenlegi lelátó alatt működő termek és szobák, illetve az ugyanott működő Márton Áron Tehetséggondozó Központ teljes mértékben az utánpótláscsapatok szolgálatában marad. A menedzser hozzátette: az építkezés a klub által a Csíkszereda városától hosszú távra haszonbérletbe vett területen zajlik, teljes mértékben igazodva a város területi rendezési tervéhez. Az épület alapját cölöpökre helyezik, a cölöpöket korszerű fúrótechnikával építik, így ezek zaja nem fogja zavarni a környék lakosságát. Az építkezés nem fogja zavarja a szomszédos Lidl bevásárlóközpont működését sem,

de a stadion futópályáját a lakosság az építkezés idején nem fogja tudni használni.

Szondy Zoltán klubelnök hozzátette: a jelenlegi járványügyi szabályok ezt egyébként sem tennék lehetővé.

Készen állnak a Resicabánya elleni meccsre

Szondy Zoltán szerint gyakorlatilag átigazolások nélkül kezdi el tavaszi szezont az FK Csíkszereda. „Arra a következtetésre jutottunk, hogy annyira összeszokott, annyira homogén a csapat, hogy hiba lenne megszokásból vagy a divatnak engedelmeskedve hozni négy-öt új embert” – mondta az elnök. A felnőtt csapat keretében nem történtek jelentős változások. Eder Gonzalez az első osztályú Sepsi OSK csapatához igazolt, rajta kívül néhány fiatal tehetséges játékos Székelyudvarhelyre, illetve Kézdivásárhelyre került kölcsönbe. Az FK Csíkszeredánál ketten küszködnek sérüléssel: Salvatore Marrone és Szondy Botond, mindketten térdproblémák miatt nem tudnak a csapat rendelkezésére állni.

A labdarúgó 2. Liga alapszakaszának 16. fordulójában műsorra tűzött FK Csíkszereda–Resicabányai CSM találkozó szombaton délelőtt 11 órakor kezdődik, de a járványügyi szabályozások miatt a romániai futballmeccsek továbbra is nézők nélkül zajlanak.

A találkozót az Erdély TV, valamint a klub Youtube-csatornája is élőben fogja közvetíteni

– hangsúlyozta Ráduly Róbert Kálmán, a csíki klub projektmenedzsere.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.