Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Legyőzte a lengyel másodosztályt vezető ellenfelét az FK Csíkszereda Törökországban

Dobos László 2024. február 07., 18:06

A felkészülési időszak eddigi legerősebb ellenfelével találkozott szerdán a Törökországban edzőtáborozó FK Csíkszereda. Ilyés Róbert legénysége fordulatos mérkőzésen, az utolsó percekben szerzett találatokkal 3–2-re nyert az Arka Gdynia ellen.

Legyőzte a lengyel másodosztályt vezető ellenfelét az FK Csíkszereda Törökországban
Galérianézet
Fordulatos meccset játszottak Fotó: FK Csíkszereda

A helyszínről, a törökországi Belekből Ráduly Róbert Kálmán küldött tudósítást, amelyből kiderül, hogy már az első sarokrúgását gólra váltotta az FK: a 11. percben Nagy János beívelését Jelena bólintotta a rövid sarokba (0–1). A 16. percben szintén szögletet követően jött a lengyelek válasza: az első beívelés után az FK védelme még felszabadított, de az újrázást hét méterről Czubak elegánsan a hosszú sarokba csúsztatta (1–1).

Fotó: FK Csíkszereda

Az eredmény a második félidő közepén változott ismét, a 68. percben, egy jobb oldali beívelésnél ismét Czubak villant, senki által sem zavartatva a hálóba fejelte a labdát (2–1). Az utolsó tíz percben az FK hajtott az egyenlítésért. A 86. percben Makrai lopta le a lengyel kapus lábáról a labdát, és öt méterről, estében a hálóba vágta (2–2), majd egy perccel később Baloghot állította meg Boreczki szabálytalanul a tizenhatoson belül, a büntetőt pedig Babati váltotta gólra (2–3).

Felkészülési mérkőzés:
Arka Gdynia (lengyel)–FK Csíkszereda 2–3 (1–1),
gólszerzők Czubak (16. és 68.), illetve Jelena (11. perc), Makrai (86.) és Babati (87., büntetőből).

Arka Gdynia: Lenarcik – Predenkiewitz (Stolc, a 46. perctől), Marcjanik, Dobrotka (Azatski, 63.), Gojny (Szymański, 84.), Adamczyk (Turski, 63.), Gol (Zieliński, 63.), Milewski (Lipkowski, 70.), Gaprindaszwili (Borecki, 70.), Czubak (Hafez, 78.), Kobaczki (Skóra, 46.).

FK Csíkszereda: Gyenge Szilárd – Nagy János, Kelemen Dávid, Apro Claudiu, Peter Gál-Andrezly, Bakos Ervin, Veres Szilárd, Jelena Richárd, Rónai Róbert, Jelena Richárd, Kovács Lóránt. A 70. perctől: Karácsony Dávid – Dezamits Dominik, Gergely Botond, Csürös Attila, Salvatore Marrone, Anderson Santos, Pintér Norbert, Nistor Ákos, Babati Benjamin. Makrai Gábor, Balogh Szilárd. Vezetőedző: Ilyés Róbert.

Fotó: FK Csíkszereda

Ez volt az FK Csíkszereda ötödik felkészülési mérkőzése idén. Hazai környezetben 7–0-ra legyőzték a harmadik ligás Székelyudvarhelyi FC-t, majd 1–1-et játszottak az NB III-as Bicskével. A törökországi edzőtáborban a szerda délutáni meccset megelőzően 3–0-ra legyőzték a bolgár második vonalban szereplő Dobrudzsa Dobrics együttesét, majd 3–0-ra kikaptak az NBIII-ban szereplő Debreceni VSC II-től.

Fotó: FK

Hol szerepel a csíkiak lengyel ellenfele?

Gdynia városa Lengyelországban, a Pomerániai vajdaságban, a Balti-tenger déli partján fekszik. Az Arka Gdynia a lengyel másodosztály éllovasa, számukra már február 17-én újraindul a pontvadászat. A Gdynia legutóbb 2016 és 2020 között szerepelt a lengyel élvonalban. A klub 2017-ben Lengyel Kupát nyert, 2017-ben, majd 2018-ban a Szuperkupát is elhódította. Kupagyőztesként az európai porondon is megfordult, 2017 őszén az Európa Liga harmadik selejtezőkörében búcsúzott, amikor az idegenben lőtt több góljának köszönhetően a dán Midtjylland ejtette ki. Az Arka Gdynia jelenlegi kerete többnyire hazai játékosokból áll, mellettük két szlovák, illetve egy-egy brazil, ukrán és egyiptomi játékos erősíti a csapatot. Érdekesség, hogy az egyik középpályásuk, Janusz Gol korábban a Bukaresti Dinamo csapatánál is megfordult.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.