Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Vereséggel kezdődött a gyergyói kosarasok rájátszása

Gergely Imre 2024. március 12., 17:42 utolsó módosítás: 2024. március 12., 17:44

A CSU Craiova vendégeként kezdte hétfőn délután a férfi kosárlabda 1. Liga rájátszását a Gyergyószentmiklósi ISK-VSK. Az első negyedben összeszedett hétpontos hátrányt nem tudták ledolgozni, a későbbi játékrészeket is csak szorossá tették Bodóék.

Vereséggel kezdődött a gyergyói kosarasok rájátszása
Galérianézet
Rendre visszakapaszkodtak, de nem tudtak fordítani a gyergyóiak. Korábbi felvétel Fotó: Leopold Tamás

Zerkula nagyon gyorsan megszerezte a vezetést egy kétpontossal a gyergyóiak számára, de ez volt az utolsó pillanat, amikor előnyben volt az ISK-VSK, a következő sikeres dobás ugyanis bő hat perccel később következett, amikor már 13 pontnál tartottak a házigazdák.

Innen már sikerült kiegyenlítettebbé tenni a játékot, de az eredményen már nem nagyon tudott javítani Kercsó Zoltán legénysége, a nyitó negyed végén 20–13 állt a craiovai csarnok eredményjelzőjén.

Fotó: Leopold Tamás

Az ezt követő mindhárom játékrészben hasonlóan alakult a forgatókönyv. Rövidebb időszakokra el tudott lépni a házigazda, a gyergyószentmiklósiak pedig rendre visszakapaszkodtak, de csak annyira hogy állandósult a 10-15 pontos előnye az Universitatea együttesének, a félidőben 48–38 volt az állás.

A harmadik és negyedik negyedet is szorossá tudta tenni az ISK-VSK, de végül mind a négy periódust megnyerték a hazaiak, így 15 pontos, 92–77-es vereséggel térhet haza a gyergyói csapat.

Fotó: Leopold Tamás

„Nagyon kemény mérkőzés volt. Megszoktuk a jégkorong világából, hogy a play-off fizikális, de mivel ez egy másik sport, a játékvezetők nem szabadna engedjék ezt a típusú játékot. Szerencsére megúsztuk sérülés nélkül. Az első negyedben néhány kihagyott dobás után nem zártunk vissza, amivel az ellenfél elhúzott tíz ponttal. Többször is visszazárkóztunk, de nem sikerült fordítani” – nyilatkozta a találkozó után a Székely Sportnak Kercsó Zoltán, a Gyergyói ISK-VSK vezetőedzője.

A rájátszás következő mérkőzésén a CSU Ploiești csapatával néznek szembe gyergyóiak, vasárnap a szárhegyi sportcsarnokban.

Férfi kosárlabda 1. Liga, rájátszás, 1. forduló:
CSU Craiova–Gyergyószentmiklósi ISK-VSK 92–77 (20–13, 28–25, 24–21, 20–18).
A gyergyói pontszerzők: Bodó Tamás 25, Matevz Magusar 21, Lokodi Mátyás 11, Zerkula Zoltán 5, Csillag Előd 4, László Tamás 4, Seres Lajos 4, Raoul Olariu 3.
Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.