Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Elpártolt tőlük a szerencse, de így is megállják a helyüket

Horváth Bálint Ottó 2023. február 02., 16:19

Önbizalommal vág neki az élvonalbeli bajnokság alsóházi küzdelmeinek a Marosvásárhelyi VSK férfi kosárlabdacsapata. Sánta Szabolcs csapatkapitánnyal értékeltük az alapszakaszt, amely során mindegyik ellenfelükkel felvették a küzdelmet.

Elpártolt tőlük a szerencse, de így is megállják a helyüket
Sánta Szabolcs meglátása szerint a szezon első részében közepesen teljesítettek Fotó: Haáz Vince

A marosvásárhelyi együttes hat győzelemmel és tíz vereséggel a MozzartBet Liga A konferenciájának 7. helyén végzett, és a folytatásban az alsóházban a 11–18. helyezettek között játszik. Itt a Galaci CSM, a Bukaresti Steaua, a CSM Focșani és a Bukaresti Laguna lesznek az ellenfelei, amelyekkel oda-vissza meccseket játszik.

A csoportban még a Petrolul Ploiești, a VSK Csíkszereda és a CSM Târgu Jiu található, ezekkel a csapatokkal már találkozott az alapszakaszban. Velük már nem mérkőzik meg újra, viszont magával viszi az ellenük elért eredményeket, így a harmadik helyről várja a folytatást.

A VSK csapatkapitánya, Sánta Szabolcs az együttes alapszakaszbeli meneteléséről elmondta, hogy nem volt egy rossz teljesítmény a részükről, ez tény, de hogy lehetett volna jobb, az még biztosabb. Meglátása szerint közepesen teljesítettek. Ami pozitívum, hogy három meccset leszámítva, a Rapid ellen hazai pályán, illetve a Csíkszereda és a Kolozsvár ellen idegenben, amelyeken határozottan rosszul játszottak, a többi mérkőzésen vagy nyertek, vagy hosszabbításban kaptak ki, mint Pitești-en és itthon Ploiești-tel szemben, illetve kevés ponttal veszítettek.

Megmutattuk, hogy bárkivel felvesszük a küzdelmet. Ha bejött volna még két győzelem, ott lettünk volna a top 5-ben. Természetesen többet is ki lehetett volna hozni az alapszakaszból, de sajnos nem tudtuk megnyerni azokat a szoros meccseket. Nem szabad elfelejtenünk azonban, hogy bár eléggé tapasztalt játékosaink vannak, még új csapat vagyunk az élvonalban”

– nyilatkozta Sánta Szabolcs a Székely Sportnak.

Fotó: Rab Zoltán

Kiemelte, hogy a Román Kupában hatalmas balszerencséjük volt – ahol Csíkszeredát 22 ponttal verték meg és a címvédő Voluntari-tól csak 4 ponttal maradtak alul –, hiszen a csoportmásodikok rangsorában gyengébb kosárkülönbségük miatt csak azért maradtak le a nyolcas döntőről, mert Pitești közel 40 ponttal tudott nyerni Ploiești-en, ami számára teljesen érthetetlen, utána pedig még lett volna egy esélyük, de Konstanca kézen fogva továbbjutott Craiovával.

A bajnokság első részében a sérülések komoly gondot okoztak a marosvásárhelyi csapatnak, nagyban befolyásolták a teljesítményüket.

Ennek kapcsán a tapasztalt kosárlabdázó megjegyezte, ezúttal sem volt szerencséjük, hiszen a tizenhat mérkőzésből mindössze négy-öt alkalommal volt teljes a keretük. Goran Martinic már a szezon elejétől sérüléssel bajlódott, Alin Borșa lesérült Csíkszeredában, de mások is küszködtek egészségügyi gondokkal. Most viszont úgy néz ki, hogy hamarosan valahogy kilábalnak ezekből.

Fotó: Haáz Vince

„Mindezt azonban el kell felejtenünk, a legfontosabb, hogy maradjunk egészségesek, mert akkor nem lesz gond a bajnokság második szakaszában. Nagyon jó a hangulat a csapatban, önbizalommal megyünk előre, mindig csak a következő mérkőzésre koncentrálunk” – közölte Sánta Szabolcs.

Úgy vágnak neki az alsóházi küzdelmeknek, hogy minden mérkőzést meg akarnak nyerni, reméli ez össze is jön. Feltétlenül az első négy között szeretnének végezni, hogy majd az első helyosztón a hazai pálya előnyét élvezhessék. Lényeges, hogy ezt a kört sikerrel vegyék, hogy utána már ne legyen okuk az izgalomra, a kiesés pedig egyáltalán ne fenyegesse őket.

A Marosvásárhelyi VSK az ötödik helyezett CSM Focșani vendégeként kezdi az alsóházi csoportküzdelmeket, a mérkőzést pénteken 17 órától rendezik. Ezt követően újra idegenben játszanak a sereghajtó Laguna ellen, majd a bajnokság közel egy hónapig félbeszakad. Márciusban a VSK egymás után négy mérkőzésen lép pályára hazai közönség előtt, sorrendben a Galaci CSM, a Steaua, a Focșani és a Laguna ellen, a bajnokság második részét pedig két kiszállással zárja Galacon és a Steaua otthonában.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.