Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Tízcsapatos utcai kosárlabda-bajnokság zajlott Csíkszeredában

Dobos László 2023. augusztus 28., 10:41

Csík-Ball névvel 3x3-as kosárlabda-bajnokságot szervezett Csíkszeredában a Nagy Rezső Sportegyesület. A Márton Áron- és a Segítő Mária gimnáziumok mögötti szabadtéri sportpályán megrendezett vetélkedőn tíz csapat vett részt.

Tízcsapatos utcai kosárlabda-bajnokság zajlott Csíkszeredában
Galérianézet
Csoportkép a díjazottakkal Fotó: Biró Zoltán

A nyári olimpiai játékok programjába is felvett 3x3-as kosárlabdában a szabályok sokban hasonlítanak a két palánkra játszott klasszikus kosárlabdához (lépéshiba, kétszer-indulás stb.), de rengeteg sajátossága is van a szakágnak. A mérkőzéseket egy palánkra játsszák. A labda 6-os méretű, de súlya megegyezik a 7-es labdáéval. Nevéből adódóan három a három ellen játsszák, a csapatok létszáma pedig 3+1 fő.

Az az együttes nyer, amely hamarabb eléri a 21 pontot, vagy 10 perc után több pontot ér el. Döntetlen állásnál az nyer, aki a hosszabbításban hamarabb elér 2 pontot. Minden dobás 1 pontot ér, a 3 pontos vonalon kívülről értékesített dobás 2 pontot. Lepattanó vagy szerzett labda után ki kell vinni vagy passzolni a labdát a 3 pontos vonalon túlra. Az idő kapott kosár után sem áll meg, a 12 másodperces támadóidő azonnal újraindul, a labdát ebben az esetben is ki kell juttatni a hárompontos vonalon kívülre. Mindkét csapatnak egy-egy időkérése van lehetősége.

Fotó: Biró Zoltán

Az idei Csík-Ball 3x3-as kosárlabda-tornára tíz gárda jelentkezett, öt lány- és öt fiúcsapat. Mindkét kategóriában mindenki játszott mindenkivel, majd az első két helyezett játszotta a döntőt.

A lányoknál a harmadik helyen a Trioo csapata végzett, akik egyenlő nyert mérkőzéssel zárták a tornát a Haha csapatával, de a pontarányokat figyelembe véve sikerült a 3. helyen végezniük. Második a Székelyudvarhelyi Svísh lett, akik hosszabbításban maradtak alul a PindúrPandúrok ellen, annak ellenére, hogy a csoportmérkőzések után az első helyen zártak.

Fotó: Biró Zoltán

Az fiúk csoportjában a harmadik helyen a Züldfülüjampik végeztek. A dobogó második fokán a Lollipops végzett, míg az első helyet a Jokerek szerezte meg.

A torna alatt elsősegélyt nyújtott a Vöröskereszt, a mérkőzéseket pedig hivatásos játékvezetők felügyelték.

A hármasdobó verseny győztese Varga Zsolt lett, aki egy vezeték nélküli fülhallgatót vihetett haza.

Fotó: Biró Zoltán

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.