Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Tengerparti kiszállással kezdik a bajnoki szezont a marosvásárhelyi női kosarasok

Horváth Bálint Ottó 2023. szeptember 21., 15:34 utolsó módosítás: 2023. szeptember 21., 15:37

A Marosvásárhelyi VSK a bajnoki címre hajtó és az előző szezonban ezüstérmes Konstancai CSM vendégeként mutatkozik be az élvonalbeli női kosárlabda-bajnokság új idényében.

Tengerparti kiszállással kezdik a bajnoki szezont a marosvásárhelyi női kosarasok
Fotó: Haáz Vince

A bajnoki mezőnyben mindössze kilenc együttes érdekelt, amelyek 18 forduló keretében oda- és visszavágókat játszanak az alapszakaszban (mindegyik fordulóban egy csapat szabadnapos lesz), majd felsőházi rájátszásban folytatódik a küzdelem. Ebben az évben tíz játéknapot rendeznek, miután letudják az odavágókat, lejátszanak egy fordulót a visszavágó-sorozatból is, amely január 13-án folytatódik és március közepéig tart. Ezt követően az első nyolc helyezett bejut a felsőházi rájátszásba, míg a kilencedik számára befejeződik a bajnokság.

A Marosvásárhelyi VSK a szeptember 30-i nyitófordulóban a bajnoki címre hajtó és jelentősen megerősödött Konstancai CSM vendége lesz. Az első hazai mérkőzésüket október 14-én játsszák, amikor a másik dobogóra esélyes csapatot, az Aradi ICIM-et fogadják. Ezt követően sorrendben a Bukaresti Rapiddal, a Brassói Olimpiával, a Kolozsvári U-val, a Kézdivásárhelyi SE-vel, a CSM Târgoviștével, és végül a Sepsiszentgyörgyi Sepsi SIC-kel találkoznak, a címvédő ellen december 23-án hazai pályán zárják az odavágókat.

A bajnoki rajtot megelőzően a romániai női kosárlabdaszezon ezen a hétvégén a Román Kupa első körével kezdődik. A marosvásárhelyi együttes a Kézdivásárhelyi SE ellen játszik, az első mérkőzésen szombaton 17 órától idegenben lép pályára, a hazai visszavágót pedig két héttel később, október 7-én rendezik.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.