Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Teljesítették céljukat a kézdivásárhelyi ifjúsági kosárlabdázó lányok

Csulak Noémi 2022. május 16., 11:33 utolsó módosítás: 2022. május 16., 12:31

A Kézdivásárhelyi Nagy Mózes és a Sepsiszentgyörgyi ISK U18-as kosárlabdázó lányai egy 6. és egy 8. hellyel tértek haza a május 11. és 15. között rendezett országos döntő tornáról, amelynek Bukarest adott otthont. Ugyanakkor, a kézdivásárhelyi Bara Beátát a torna álomcsapatába is beválasztották és a legtöbb lepattanóért járó különdíjat is bezsebelte.

Teljesítették céljukat a kézdivásárhelyi ifjúsági kosárlabdázó lányok
A Nagy Mózes kosarasai a 6. helyet érdemelték ki Fotó: Facebook/Farkas Alpár

Mindkét háromszéki csapat az A csoportban kezdte a küzdelmeket, ahol a Nagy Mózes együttese a 3., míg az ISK a 4. helyen végzett, így az 5-8 helyekért folytatták tovább a tornát.

A kézdivásárhelyi lányok 70–64 arányban legyőzték a Sportul Studențesc csapatát, majd az 5. helyért vívott harcban a Nagyváradi Crișul ellen 68–42-es vereséget szenvedtek. Ezzel a Nagy Mózes kosarasai a 6. helyet érdemelték ki, míg a keret egyik játékosát, Bara Beátát a torna 5 legjobb játékosa közé választották és a legtöbb lepattanóért szerzett különdíjat is ő kapta.

A körbeverés miatt a csoportban lemaradtak a második helyről, így nem jutottak elődöntőbe Fotó: Facebook/RB Photo

„Nehéz meccsre számítottunk, hiszen a csoportmérkőzések során sem voltak könnyű ellenfeleink. Sajnos a csoportunkban kialakult körbeveréseknél mi jöttünk ki a legrosszabbul, így a továbbiakban csak az 5-8. helyért küzdhettünk” – nyilatkozta a mérkőzés után Farkas Alpár, a Nagy Mózes U18-as korosztályának edzője.

A szezon előtt az első hat helyet tűztük ki célként, ami úgy gondolom egy nagyon szép eredmény. Elégedett vagyok a csapatom teljesítményével, hiszen a keretet csupán 9 játékos alkotta, ezért kevés cserelehetőséggel is rendelkeztünk a torna ideje alatt. A jövőben szeretnénk minél több játékost az első ligában is szerepeltetni”

– tette hozzá Farkas Alpár.

A Sepsiszentgyörgyi ISK csoportnegyedikként a Nagyváradi Crișullal találkozott, amely ellen 20 ponttal (65–45) maradt alul. Ezt követően a 7. helyért vívott mérkőzést szintén elveszítettek a Bukaresti Sportul Studențesc ellen (83–54), így a tornán minden meccsüket elbukva a 8. helyen zártak.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.