Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Székelyudvarhelyre került a Barátság Kupa

Dobos László 2022. október 24., 12:50

Idén ősszel Csíkszeredában rendezték meg a székelyföldi öregfiúk alkotta kosárlabda-csapatok hagyományos tornáját, a Barátság Kupával díjazott vetélkedőt.

Székelyudvarhelyre került a Barátság Kupa
Galérianézet
Fotó: Pinti Attila

 A 41 évvel ezelőtt elkezdődött sorozat a 76. kiírásához érkezett, a kétnapos torna mérkőzéseinek a csíkszeredai Márton Áron- és Segítő Mária gimnáziumok mögötti, Kós Károly utcai sportcsarnok volt a házigazdája, és a székelyudvarhelyiek győzelmével zárult.

Fotó: Pinti Attila

A csoportmérkőzések eredményei: Csíkszereda–Sepsiszentgyörgy 52:91, Csíkszereda–Szászrégen 89:56 és Szászrégen–Sepsiszentgyörgy 39:86 (A csoport), illetve Szováta–Székelyudvarhely 22:61, Gyergyószentmiklós–Székelyudvarhely 46:66 és Szováta–Gyergyószentmiklós 40:52 (B csoport).
Az 5. helyért: Szászrégen–Szováta 60:56.
A 3. helyért: Gyergyószentmiklós–Csíkszereda 88:62.
A döntőben: Székelyudvarhely–Sepsiszentgyörgy 66:56.

Fotó: Pinti Attila

A Barátság Kupa sorozata 1981 decemberében kezdődött el a gyergyói öregfiúk kezdeményezésére, amikor Gyergyószentmiklósra meghívták a szászrégeni, szovátai, csíkszeredai, székelyudvarhelyi és a sepsiszentgyörgyi hasonló csapatokat. Azóta – pár kényszerkihagyás kivételével – minden évben kétszer találkoznak a csapatok. A mozgalomnak komoly írott szabályzata és himnusza is van. A győztes gárda vándorkupát vihet haza, amelyet a következő tornáig őrizhet.

Fotó: Pinti Attila

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.